TESK Genel Başkanı Palandöken: Bilette İsmi Yazılı Olmayan Sigortadan Faydalanamaz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kesinlikle bir bilete toplu olarak tek isim ve toplu koltuk numarası yazılamaz. Çünkü kaza anında sigortadan faydalanacak kişinin bilette ismi yazılı olması gerekir. Bilette ismi yazılı olmayan sigortadan faydalanamaz ” dedi.
 
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı tatilinde tren, uçak, otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla seyahat edecek yolcuları uyardı. Bazı firmaların, aile ve grup halinde yapılan seyahatlerde tek bir bilet kestiğini ve o bilete bir kişinin isminin yazılmasının yanlış bir uygulama olduğunu vurgulayan  Palandöken, “Seyahat esnasında her yolcu için isminin yazılı olduğu ayrı ayrı bilet kesilmeli. Kesinlikle bir bilete toplu olarak tek isim ve toplu koltuk numarası yazılamaz. Çünkü kaza anında sigortadan faydalanacak kişinin bilette ismi yazılı olması gerekir. Bilette ismi yazılı olmayan sigortadan faydalanamaz” ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan, Palandöken kazazedelerin tedavilerinin mutlaka seyahat ve koltuk sigortalarından karşılanması gerektiğini, bu nedenle her bilete isim yazdırmanın önemli olduğunu belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.