Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Tripadvisor’dan Tam Not Alan Korunan Alan Sayısı 41’e Yükseldi

Bağımsız Uluslararası Seyahat Sitesi TripAdvisor web sitesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’ne bağlı 16 korunan alana daha 4,5-5 yıldız arasında puan verdi. Bunun ardından, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Türkiye’de 42 adet milli park ile 214 adet tabiat parkı bulunuyor. Bakanlık olarak parklarımızda vatandaşlarımızın rahat etmesi için gereken ne varsa yapıyoruz” dedi.

TripAdvisor derecelendirmesinde 5 yıldız en yüksek puanı temsil ederken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’ne bağlı 16 korunan alana daha 4,5-5 yıldız arasında puan verildi. Böylece TripAdvisor’dan tam not alan korunan alan sayısı 41’e ulaştı.

“Milli Park ve Tabiat Parklarında Yerli ve Yabancı Misafirler İçin Birçok Yatırım Gerçekleştiriyoruz”


Bakanlık olarak gayelerinin tabiat güzelliğini, tarihi dokuyu ve ekolojik dengeyi bozmadan yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilere en kaliteli hizmeti verebilmek olduğunu belirten Eroğlu, “Milli park ve tabiat parklarında yerli ve yabancı misafirlerin rahatça gezebilmesi ve huzurlu bir şekilde vakit geçirebilmesi maksadıyla birçok yatırım gerçekleştiriyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 2017 yılında DKMP Genel Müdürlüğümüze bağlı 16 korunan alan daha tam not aldı” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Eroğlu, “Puanlar sadece tabii güzellikler üzerinden değil, milli parklarımızda verilen hizmetler ve uygulamalarımız dikkate alınarak verilmiştir” diyerek yapılması planlanan projeler ile yüksek notlu park sayısının artacağını da belirtti.







“Yatırımlarımız Tam Not Alıyor”

Korunan alanlarda gerçekleştirdikleri yatırımların tam not aldığını vurgulayan Eroğlu, “Türkiye’de 42 adet milli park ile 214 adet tabiat parkı bulunuyor. Bakanlık olarak parklarımızda vatandaşlarımızın rahat etmesi için gereken ne varsa yapıyoruz” dedi.

TripAdvisor web sitesinden mükemmellik sertifikası alan yerler arasında Beyşehir Gölü, Boraboy Gölü, İğneada Longoz Ormanları, Spil Dağı, Truva, Küre Dağları Milli Parkları ile Boraboy, Dülükbaba, Güzeldere, İncekum, Karagöl ve Yazılı Kanyon gibi tabiat parkları yer aldı.














Ayrıca diğer yüksek puan alan yerler arasında Köprülü Kanyon, Saklıkent, Honaz Dağı, Küre Dağları, Altındere Vadisi, Nemrut Dağı, Yedigöller Milli Parkı gibi milli parklarımızın yanı sıra Abant Gölü, Bafa Gölü, Meryem Ana, Ballıca Mağarası gibi tabiat parkları da bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.