Öne Çıkanlar şehit gündem özeti Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Sabri Ülker Vakfı AHEF Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi mescidi aksa altın tatil Fintek

Tunceli Ovacık’ta PKK’nın Sözde Özel Güç Sorumlusu Öldürüldü

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde, güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada terör örgütünün sözde Ovacık Özel Güç Sorumlusu olduğu belirlenen Suriye uyruklu bir terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından terörle mücadele kapsamında 29 Mayıs 2017 tarihli operasyonlara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen temas aramasında, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada, sözde Ovacık Özel Güç Sorumlusu bölücü terör örgütü mensubu Suriye uyruklu bir terörist etkisiz hale getirildi. Söz konusu operasyonda, bir adet M-16 piyade tüfeği, 100 adet M-16 piyade tüfeği fişeği ve bir el bombası ele geçirildi.

ŞIRNAK’TA 21 AYRI MAĞARA TESPİT EDİLDİ
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, tespit edilen 21 ayrı mağarada, bir adet Doçka uçaksavar makineli tüfek, 22 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, dört adet G-3 piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bin 740 adet Doçka uçaksavar makineli tüfek fişeği, 723 adet Kalaşnikof piyade tüfek fişeği, 300 adet G-3 piyade tüfek fişeği, bin 621 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 36 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği, 24 adet el bombası, 16 adet fünye, bir adet el yapımı patlayıcı, 210 litre mazot, bir adet jeneratör, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen 87 adet tüp ile 822 kilogram gıda maddesi ve çok miktarda yaşam malzemesi geçirildi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ise tespit edilen bir mağara ve bir sığınakta, 406 adet Doçka uçaksavar makineli tüfek fişeği, dört adet RPG-7 Roketatar mühimmatı, bir adet Doçka uçaksavar makineli tüfek namlusu, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacak sekiz adet tüp ile çok miktarda yaşam malzemesi tespit edildi.

5 TERÖRİST TESLİM OLDU
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yapılan operasyonda, bir adet tabanca, üç adet av tüfeği, bir adet sahte plaka, 67 bin 250 kök kenevir bitkisi, 127,4 kilogram toz esrar ve 81 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
Şırnak’ın Uludere ilçesinde, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak, Silopi ilçesinde ise Irak’ın kuzeyinde barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist güvenlik güçlerine teslim oldular.
Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı aramasında, teröristler tarafından bir menfeze yerleştirilmiş 10 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü içerisinde, toplam 500 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş, 200 metre kablo ile bağlı patlatmaya hazır bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek, imha edildi.
Yüksekova’da gerçekleştirilen hava destekli operasyonda da üs bölgelerine silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.