Öne Çıkanlar Sera terörist fibabanka çin Dantel Beşerî tbmm İletişim Başkanı Fahrettin Altun Gözcüler filminin yeni posteri Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande

Türk Dişhekimleri Birliği Alman Parlamentosu Kararını Protesto Etti

Türk Dişhekimleri Birliği, Alman Parlamentosu'nun Ermeni soykırım kararını eş kurumu Alman Dişhekimleri Birliği nezdinde gönderdiği bir mektupla protesto etti.

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Taner Yücel, Alman Dişhekimleri Birliği Başkanı Peter Engel’e yazdığı mektupta, Alman Federal Meclisinin 2 Haziran 2016’da aldığı kararla 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanımasının tüm ülke insanını derinden yaraladığını belirtti.

Yücel, açıklamasında şunları kaydetti:

“Günlük siyasetin sonucu olarak alındığına inandığımız bu karar, toplumlarımız arasındaki dostluğa indirilen önemli bir darbe niteliğindedir. Tarihi gerçekleri yansıtmayan böyle bir kararla her iki toplumun karşı karşıya bırakılmış olması büyük bir talihsizliktir. Unutmamak gerekir ki; acı olayların yaşandığı o dönemde her iki toplum birbirini silah arkadaşı olarak görmüş ve bunu tarihe geçen şekliyle ‘Osmanlı-Alman Silah Kardeşliği’ olarak ifade etmekten çekinmemiştir.
Geçmişten bu yana müttefik ve ileri derecede dost olan bu iki halkın böylesine siyasi bir kararla karşı karşıya getirilmiş olmasını dramatik bir durum olarak nitelendiriyor, toplumlar arası barışa en az zararı vermesini her şeye rağmen umut etmek istiyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.