Öne Çıkanlar türkiye ihracat gündem özel meme kanseri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank kınama cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan çin TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi

Türk İşaret Dili Açık Denizde

Türk İşaret Dili ilk defa profesyonel bir şekilde açık denizde kullanıldı.

Ayışığı Dalış Merkezinin desteğiyle, işitme engellilerin ana dili olan Türk İşaret Dili farkındalık yaratmak amacıyla ilk defa profesyonel bir şekilde su altında kullanıldı. Anadolu Sağırlar Federasyonu Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serkan Ural projenin denizde bir ilk olduğunun altını çizerek, “Bu proje çalışması içerisinde vermiş olduğumuz kısa süreli işaret dili eğitimi sonrası sembolik bir sınav yaparak Türkiye'de su altında işaret dili sınavını başarıyla gerçekleştirmiş olduk” dedi.

“İstiklal Marşımız İşaret Diliyle İlk Defa Bu Çalışma İçerisinde Okundu"

Çalışmada gönüllülüğün esas olduğunu belirten Ural, “Bu çalışma aslında işaret dilinin yüzyıllar önce kullanıldığı bir ortamdı, çünkü geçmişte de suya dalış yapan insanlar su içinde konuşarak iletişim kurmak imkansız olduğundan Türk işaret dilimizdeki şekliyle el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanmak zorunda kalıyorlardı. Bu projemiz başka bir ilki daha barındırmakta olup ülkemizde ilk kez işitme engelli bireyler tercüman/eğitmen vasıtasıyla gerekli dalış eğitimlerini aldıktan sonra Dalıcı Brövesi sahibi olmuştur ve üçüncü olarak da yine açık denizde sualtında istiklal marşımız işaret diliyle ilk defa bu çalışma içerisinde okunmuştur” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.