Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank zam

Türkiye Geneli Çok Bulutlu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışların sabah saatlerinden itibaren Antalya merkezi ve doğu kesimleri, Isparta, Adana'nın ve Osmaniye'nin kuzey ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın batısı, Orta Karadeniz, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde rüzgarın kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Antalya merkezi ve doğu kesimleri, Isparta, Adana'nın ve Osmaniye'nin kuzey ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın batısı, Orta Karadeniz, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, lokal dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Bu sabah saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneyi ve zamanla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek güneyli rüzgar nedeniyle toz taşınımı beklendiğinden çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde düşüş ve hava kalitesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olması yönünde uyarı yapıldı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Bingöl çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (15)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar il geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar il geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (25)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (19)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.(15)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar il geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (16)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(23)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.