Öne Çıkanlar ankara chp deprem tsk diyarbakır konya ırak sgk bodrum pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

Türkiye'de 1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yurt genelinde çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlanıyor.

İstanbul’da kutlama yeri Bakırköy oldu. Aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve çeşitli sivil toplum örgütleriyle CHP ve HDP’lilerin bulunduğu gruplar, kutlama alanında sabahın erken saatlerinde toplandı. Güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı Bakırköy’de, 100 bin kişinin katılması beklenen alanda, yoğun güvenlik önlemleri alındı. İstanbul’da Taksim’e çıkan tüm yollar ise kapatıldı. Valiliğin açıklamasına karşın 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen gruplara polis müdahale etti. Beyoğlu Tarlabaşı bulvarında ise, bir kişi TOMA’nın altında kaldı. Ağır yaralanan kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

 

Ankara'da kutlama yeri Kolej Meydanı

Ankara’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Kolej Meydanı’nda yapılıyor. Kolej Meydanı’na gelen gruplar, arama noktalarından geçirilerek alana alınıyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği Ankara’da, “1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele, Dayanışma Günü” sloganıyla düzenlenecek olan miting süresince araç trafiğine kapalı olacak yollar şöyle:

“Kurtuluş Kavşak, Celal Bayar Bulvarı, Cemal Gürsel Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, A. Adnan Saygun Caddesi, Aksu Caddesi, Libya Caddesi, Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi, Sıhhiye Köprü üzeri Celal Bayar Bulvarı Kurtuluş istikameti, Süleyman Sırrı Sokak girişi Yenişehir Pazar Yeri Karşısında bulunan kavşak ile Kolej Meydanı.”  

Öte yandan, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, 1 Mayıs’a yönelik eylem hazırlığında oldukları iddia edilen 4 IŞİD terör örgütü mensubunun eş zamanlı operasyonla gözaltına aldığı belirtildi.

İzmir'de Kutlama yeri Gündoğdu Meydanı

İzmir’de ise 1 Mayıs kutlamaları Gündoğdu Meydanı’nda başladı. 1 Mayıs 1977’de yaşamını yitiren işçilerin isimlerinin okunmasıyla başlayan etkinliğe, DİSK, KESK, TÜRK-İŞ ve çok sayıda memur sendikaları katıldı. Herkesin tek tek arandığı etkinlik alanında 4 bin polis görev aldı.

İzmir'de 1 Mayıs kutlamalarına gelen bir grup üstlerinin aranmasına tepki göstererek soyunarak protesto ettiler. 

Adana'da iptal

Adana’da birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisinin bulunduğu ve binlerce kişinin katılması beklenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri canlı bomba istihbaratı nedeniyle iptal edildi.

Sakaraya'da Kutlama yeri Kent meydanı

Sakarya’daki 1 Mayıs kutlamaları, HAK-İŞ Konfederasyonu öncülüğünde, sendika üyelerinin yürüyüşüyle başladı. 32 ilden gelen işçiler, kutlama alanına gruplar halinde yürüdü. Miting alanı, dev Tük bayrağı ve sendika flamalarıyla donatıldı.

İşçiler Yaşasın 1 Mayıs, Terörö Hayır, İlkeli Onurlu Kararlı Sendikacılık, Taşerona Hayır pankartları ile yürüdeler.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımıda alanda gösteri verdi. İşçiler Halaylar çekti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.