Öne Çıkanlar ankara tsk chp deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pkk

Türkiye’nin İlk Canlı Hayvancılık Fuarı Başlıyor

Aksaray Tarım Platformu önderliğinde organize edilecek olan Aksaray hayvancılık, süt ve et teknolojileri, çiftlik ekipmanları, canlı hayvan ırkları fuarı Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacak. Türkiye’nin en kaliteli yonca üretim merkezi olan Aksaray, aynı zamanda ilk kez yapılacak Yonca Festivali’ne de ev sahipliği yapacak.
 
Tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray, Türkiye’nin et ve süt ihtiyacının önemli bir bölümünün üretim merkezi olarak ön plana çıkıyor. Yıllık 200 bin ton yonca üretimi ile Türkiye’nin yonca üretiminin %8,2’ini karşılayan Aksaray, zengin protein yapısına sahip kaliteli yoncası ile ulusal ve uluslararası alanda yoğun talep görüyor. Kaliteli üretim ile her geçen gün yeni yatırımların yapıldığı ilde gerçekleştirilecek Canlı Hayvancılık Fuarı ve Yonca Festivali, 24 Ağustos Perşembe günü Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi’nde başlayacak. Protokol katılımı ile 25 Ağustos Cuma saat 13:30’da resmi açılışı gerçekleştirilecek olan fuar dört gün sürecek.
 
HAYVAN YARIŞMALARINDA 150 BİN LİRA DEĞERİNDE ÖDÜL DAĞITILACAK
 
Çiftçilerin fuara katılımını desteklemek ve kaliteli üretimi teşvik etmek amacıyla 8 farklı kategoride yarışmaların düzenleneceği Aksaray Hayvancılık Fuarı’nda ilk dört dereceyi elde eden çiftçiler birbirinden değerli hediyeler kazanacak. En güzel holstein inek, holstein buzağı, simental buzağı, simental inek, kuzu, koyun ve koçun seçileceği yarışmaların yanı sıra yonca yarışması da düzenlenecek. Yem karma makinesinden römorka kadar farklı hediyelerin bulunduğu yarışmalarda derece elde eden 32 çiftçiye toplam 150 Bin Lira değerinde ödül dağıtılacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.