Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen

Türkler Afrika'nın MR’ına Talip

Türk mühendisler tarafından geliştirilen GoFICS Tanı ve Görüntüleme Sistemiyle doktor ya da teknik elemana ihtiyaç duyulmadan, röntgen, MR, tomografi, mamografi ve kemik dansitometre hizmeti sunulabiliyor.   

Türk mühendislerce gerçekleştirilen GoFICS Tanı ve Görüntüleme Sistemi Afrika için umut olacak. Doktor ya da bir teknik elemana ihtiyaç duymadan röntgen, MR, tomografi, mamografi ve kemik dansitometre hizmeti sunulabilen sistem sayesinde, yeterli eleman bulunmadığından sağlık sorunları ile boğuşan Afrika’da bu problemler tamamen ortadan kalkacak.       
Afrika ülkelerinde kurulan birçok merkez yeteri nitelikte eleman bulunmadığından atıl halde kalıyor, binlerce ve milyonlarca insan bu merkez ve cihazların çalıştırılmasını bekliyor. Tıbbi teknolojiyi o bölgeye götürmenin yanı sıra, bu cihazların tetkiklerini inceleyip teşhis koyacak yetişmiş eleman ve doktorlar gerekiyor. GoFICS bu problemi tümü ile ortadan kaldırmış olacak. 
Sistemin sahibi DEİK Türkiye-Senegal İş Konseyi Başkanı ve Sıla Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin, Türk mühendisler ve doktorları tarafından geliştirilen GoFiICS Tanı ve Görüntüleme sisteminin, kurulduğu ülkelerde artı bir teknoloji ya da insan gücüne ihtiyaç duyulmadan hizmet sunabildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Afrika'da bir MR yerel şartlarda yaklaşık 200 ila 3000 dolar civarında çektirilebilir ama hastalar bu hizmetlere ulaşamıyorlar. Sıla Grup olarak bölgede GoFiCS Tanı ve Görüntüleme merkezlerimizi tamamıyla kurduğumuzda, bütün Afrika'nın hastalıklarının teşhisini Türkiye koyacak."  
Yıl sonuna kadar en az 10 ülkenin, franchise olarak Türkiye'den verilen Tanı ve Görüntüleme hizmetleri kapsamı içine girmesini hedeflediklerini açıklayan İhsan Şahin, ‘’2020 yılına kadar da görüntüleme merkezi sayımızı en az 50'ye çıkarmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
Şu ana kadar 2 ülkeye tanı ve görüntüleme merkezi kurduklarını ve 10 ülke ile de kurulum konusunda görüştüklerini anlatan Şahin, merkezlerden elde edilen verileri Türkiye'ye internet üzerinden özel otomasyon programları sayesinde aktardıklarını anlattı.  Türkiye'deki uzman kadronun görüntüleri analiz ettiğini, oluşturdukları raporları görüntüleme merkezinin kurulduğu noktaya ilettiklerini kaydeden Şahin, dolayısıyla GoFICS görüntüleme sisteminin kurulduğu ülkelerde artı bir teknoloji ya da insan gücüne ihtiyaç duyulmadığına vurgu yaptı. 
Şahin, söz konusu ülkelere röntgen, MR, tomografi, mamografi, ve dansitometre hizmeti sunabildiklerini kaydetti.  

AFRİKA PAZARINA TALİP
Afrika'daki sağlık hizmetlerinin bölgedeki insanların tedavisinde yetersiz kaldığına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:
"Afrika'da bir MR yerel şartlarda yaklaşık 200 ila 300 dolar civarında çektirilebilir ama hastalar kamuda ya da özel sektörde bu hizmeti alamıyor. Bir hasta beynin tümörü var mı, yok mu diye tomografi, MR çektirmek için Afrika'nın herhangi bir ülkesinden veya şehrinden Fransa'ya, İngiltere'ye ya da ABD'ye gitmek zorunda kalıyor. Böyle olunca bir MR, gidiş, geliş ve refakatçiyle yaklaşık 5 bin dolara mal oluyor. Birçoğu yol parasını karşılayamadığı için gidemiyor ve kaderleriyle baş başa bırakılıyorlar."    
Şahin, Afrika'da bina, cihaz ve teknoloji olduğunu, ancak bunu işletecek personel bulunmadığının altını çizerek, "Oraya bina yapmanızın, o insanlara bir katkısı yok, sizin de ticaretinize bir geri dönüşü yok. Sıla Grup olarak bölgede GoFICS Tanı ve Görüntüleme merkezlerimizi tamamıyla kurduğumuzda, bütün Afrika'nın hastalıklarının teşhisini kendi ülkelerinden çıkarmadan Türkiye’den koyacağız. Eğer bir patoloji saptarsak ve ciddi bir operasyon ya da tedavi süreci gerekli olur ise o zaman ülkemize davet edeceğiz. Eğer sağlık turizmini yapacak ve geliştirecek isek bize gelmesini istediğimiz hastanın teşhisini de bizim koymuş olmamız gerekecek’’ diye konuştu.  

GOFICS NEDİR?
Yerel yatırımcılarla kurulan tıbbi görüntüleme merkezleri, geniş ve nitelikli internet ağı üzerinden, GoFICS ana merkeziyle entegre bir sistemle çalıştırılıyor.  
Profesyonel sağlık yatırımcıları için sınırlı sayıda franchising olanağı veren GoFICS’te tüm tetkikler en yeni tıbbi teknolojik cihazlarla yapılıyor. Hasta verileri ve görüntüleri GoFICS raporlama merkezinde radyoloji branşının dünyaca tanınan saygın hekimleri tarafından incelenerek raporlanıyor ve bu raporlar ilgili merkeze online ulaştırılıyor. Ana merkeze ulaştırılan hasta verileri 10 yıl boyunca gizlilik içinde saklanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.