Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı: Makinistlerin Fark Edip Kazayı Önlediği Gibi Bir Durum Söz Konusu Değil

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Aydın’ın Kuyucak ile Denizli’nin Sarayköy istasyonları arasındaki demiryolu hattının aşırı yağışın sele dönüşmesinden dolayı hasar gördüğünün tespit edildiğini ve dün saat 19.40’tan itibaren tren trafiğine kapatıldığını belirterek, durumun “son anda fark edildiği veya makinistlerin fark edip kazayı önlediği” yönündeki haberlerin doğru olmadığını kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Aydın’ın Kuyucak ile Denizli’nin Sarayköy istasyonları arasındaki demiryolu hattının dün selden hasar görmesi nedeniyle tren trafiğine kapatılmasına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, hattın dün saat 19.40’tan itibaren tren trafiğine kapatıldığını, çalışmaların tamamlanmasının ardından bugün saat 04.10’dan itibaren yeniden tren trafiğine açıldığını kaydetti. Açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, son dönemde ülke çapında artan aşırı yağışlar nedeniyle ulaşımı etkileyecek herhangi bir durumla karşılaşılmaması amacıyla bakım ekipleri tarafından kontrollerin artırılması talimatını verdi.

Bakanlık, söz konusu hattan sorumlu demiryolu bakım ve kontrol personeli tarafından, aşırı yağışın sele dönüşerek demiryolunun hasar gördüğünün tespit edildiğini belirterek, “Durumun son anda fark edilmesi veya makinistler fark edip kazayı önledi gibi bir durum söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

Öte yandan 8 Temmuz 2018 tarihinde Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir tren kazası meydana gelmiş ve 25 yurttaş hayatını kaybetmişti. Bakanlık, kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiğini ifade etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.