Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Kovid19 ANTALYA istanbul Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Uluslararası Kanarya ve Kafes Kuşları Festivali CNR EXPO’da

Her yıl düzenlenen kanarya ve kafes kuşları güzellik yarışmalarının 5’inci etabı, İstanbul Uluslararası Kanarya ve Kafes Kuşları Festivali kapsamında gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren kanaryalar, İspanya’da gerçekleştirilecek dünya şampiyonasında yarışacak.
 
Festivalde düzenlenen yarışmada, dünyanın en büyük kanaryası olan 10 bin TL değerindeki Agi ırkı kanarya birincilik derecesi alan kuşlar arasında yerini aldı.
En büyüğünden en küçüğüne, en pahalısından en ucuzuna kadar her çeşit kanarya, papağan ve muhabbet kuşlarının da aralarında bulunduğu 7 bin kuş, 27 Kasım saat 19:00'a kadar CNR EXPO Yeşilköy’de.
 
Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Kanarya ve Kafes Kuşları Güzellik Yarışmalarının 5’inci etabı CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirildi. Halka kapalı ortamda iki gün süren yarışmalar sonucunda, Dünya Şampiyonası’nda yarışacak kanaryalar belirlendi. Bin kategoride, 650 derece alan kuşların arasında, 24 cm boyu ile dünyanın en büyük kanaryası olan Agi ırklı kanarya, birincilik alan kuşlar arasında yerini aldı.
 



10 bin ziyaretçi hedefleniyor

 
Kuş bakım malzemelerinin ve kuşların da satıldığı festivalin 10 bin ziyaretçi ağırlaması bekleniyor. İstanbul Uluslararası Kanarya ve Kafes Kuşları Festivali’nin Türkiye açısından önemine değinen Türkiye Kanarya Kafes Kuşları Eğitim Sekreteri Senad Gül, şöyle konuştu,
 
 “Kuş cenneti olan Türkiye’nin artık dünya arenasında hak ettiği şekilde temsil edilmesi gerekiyor. 2020 yılında gerçekleştirilecek dünya şampiyonası için Dünya Ornitoloji Konfederasyonundan ev sahipliği için teklif aldık. Bu teklif, kanarya severler ve Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir gelişmedir. Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapabilmemiz demek, 44 ülkeyi burada misafir etmemiz anlamına geliyor ki bu da turizm açısından ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır.”
 
 7 bin kus bir arada
Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapabilmek için devletten destek beklediklerini aktaran Gül, organizasyonun ülke ekonomisine milyonlarca Euroluk gelir sağlayacağını söyledi. En büyüğünden en küçüğüne, en pahalısından en ucuzuna her çeşit kanarya ırkının, papağanın ve muhabbet kuşlarının da aralarında bulunduğu 7 bin kuş, 27 Kasım tarihine kadar CNR EXPO Yeşilköy’de görülebilecek.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.