Öne Çıkanlar Sera terörist çin fibabanka Beşerî Dantel Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Ariana Grande Gözcüler filminin yeni posteri Hilmi Deler Avukat Sema Aksoy

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin 40. Toplantısı İstanbul’da

Türkiye’nin kurucu 20 devletten biri olduğu Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun en önemli ana etkinliklerinden biri olan hükümetlerarası nitelikteki Dünya Miras Komitesi toplantısı, 10-20 Temmuz 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

11 gün sürecek Komite’nin yoğun gündemi çerçevesinde, dünya genelinde Liste’ye kayıtlı bulunan 1031 alandan 156’sının koruma durumu raporları incelenecek, Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi’nde bulunan alanların mevcut durumları ele alınacak, ayrıca, Türkiye’den de 10 yeni alanın kaydedileceği Geçici Liste gözden geçirilecek.

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kayıt için dünya genelinde sunulan 29 yeni adaylık dosyası arasında, Türkiye’nin sunduğu Ani Arkeolojik Alanı başvurusu da yer alıyor.

Komite toplantısına, üye ve taraf devlet temsilcileri, üst düzey UNESCO yönetimi ve UNESCO’nun tüm danışma organları yetkilileri, kültürel ve doğal miras uzmanları ve akademisyenler dahil olmak üzere 2000’e yakın katılımcının iştirak etmesi bekleniyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.