Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Yağışlar Devam Edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Ramazan Bayramı nedeniyle yaşanan uzun bayramın son günleri yağışlı geçecek. Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediği değerlendirmede, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor.

Değerlendirmelere göre; Türkiye’nin güney kesimlerinin parçalı ve az bulutlu, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ankara, Çankırı, Eskişehir, Adana, Sivas, Malatya, Siirt ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlar Devam Ediyor

Meteoroloji, vatandaşı, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyardı. Orta ve Doğu Karadeniz'de uzun süredir devam eden ve önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların toprağı doygun hale getirmesi ve düşecek yağışların hızla yüzey akışına geçerek sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara sebep olması beklendiğinden, başta Rize ve Ordu olmak üzere Samsun ve Trabzon'un doğu kesimleri ile Giresun ve Artvin'in kıyı kesimlerindeki vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.
 
8 Temmuz Cuma
 
Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’de ve Doğu Anadolu’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz’de ise yer yer ve kuvvetli sağanak yağış beklenirken, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz’de ortalama 30 derece sıcakla az bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı hava tahmin ediliyor.
 
9 Temmuz Cumartesi
 
Yağışlı hava ülke genelini terk ediyor. Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’da gök gürültülü sağanak yağışlı hava beklenirken, yurdun iç ve kıyı kesimlerinde hava sıcaklıkları yükseliyor. Ege ve Akdeniz’de az bulutlu, Güney Doğu’da sıcaklık 35 derecenin üzerinde seyrediyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.