Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina burgan bank

Yargıtay: ‘Anayasal Düzeni Koruma’ Altında Çalışmalar Vardı

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, hakkında yakalama kararı çıkarılan 140 yüksek yargıç için “Tam ayrıntısını veremeyeceğim. ‘Anayasal düzeni koruma’ cümlesi altında da birtakım çalışmalar vardı. Bunlardan tespit edildiğini söylüyorum” açıklamasında bulundu.
 
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, canlı yayında hakkında yakalama kararı çıkarılan 140 yüksek yargıç konusunda açıklamalarda bulundu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan isimlerin, birtakım soruşturma dosyalarıyla daha önce hukuka aykırı birçok işlemler yaptığını ifade eden Cirit, “Hukuka aykırı birçok işlemlerde bunların isimleri vardı, soruşturuluyorlardı. Bu soruşturmalardan dolayı bizim başkanlık divanında da bu soruşturmalar devam ediyordu. Diğer taraftan tam ayrıntısını veremeyeceğim ‘Anayasal düzeni koruma’ cümlesi altında da birtakım çalışmalar vardı. Bunlardan tespit edildiğini söylüyorum. İlk çalışmalar devam ediyor daha sonra ayrıntılı bilgi vereceğim” dedi.
 
“Hainler emellerine ulaşamamış ve asla da ulaşamayacaklardır”
 
Cirit, dün gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin ise Yargıtay adına yaptığı açıklamayı şöyle dile getirdi:
 
“15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup hain tarafından aziz Türk milletinin varlığına, yüksek iradesine, demokrasimize, devletimizin temelini oluşturan yasama, yürütme ve yargıdan oluşan tüm erklerine, ülkesinde yürekten bağlı güvenlik güçlerimize, demokrasiye inanan ve milli iradesine sahip çıkmakta bir an bile tereddüt etmeyen milletimize yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan alçak darbe girişimini derin bir üzüntüyle takip ettik.
 
Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, beraberliğine, milli iradeye ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen bu alçak kalkışma, kahraman milletimizin sarsılmaz iradesiyle hak ettiği cevabı almıştır. Hainler emellerine ulaşamamış ve asla da ulaşamayacaklardır.
 
Öncelikle milli iradeye ipotek koymaya çalışanların yaptığı kalleş saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelere başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlara ise acil şifalar diliyorum.
 
“Bu kalkışma bir takım kaygılarımızın da ne denli haklı olduğunu göstermiş”
 
Demokratik ve meşru yollarla iktidar olmayı başaramamış, aklını ve kişiliğini yurt dışındaki hain odaklara terk etmiş bu suç çetesinin yapmış olduğu bu kalkışma daha önce de defalarca ifade ettiğimiz bir takım kaygılarımızın da ne denli haklı olduğunu göstermiş, resmi ve gayri resmi başka kimliklere bürünmeye çalışan bu çetelerin asıl yüzlerini gözler önüne sermiştir.
 
Devletimizin tüm erkleri gibi büyük Türk yargısı da elinden geleni en iyi şekilde yerine getirecektir. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Bu çeteyle bağlantılı olan gerek yüksek yargıda gerek ilk derece yargıda tüm hainler gereken cezalarını bulacaktır. Bunu adalet ve adil yargılama içerisinde bulacaklarına inanıyorum. Kurumum adına tüm vatandaşlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, yüce TBMM nezdinde aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.