Öne Çıkanlar türkiye gündem özel ihracat meme kanseri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank kınama cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan

Yargıtay'dan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Beraat

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, gizli kalması gereken bilgileri temin etmek suçundan yerel mahkemenin verdiği beraat kararını onadı.
Kurduğu firma ile Aziz Yıldırım’ın danışmanlığını yapan Celalettin Erkal’ın iş yerinde 23 Ekim 2007 tarihinde yapılan aramada, çeşitli gizlilik derecelerine sahip belgelerin bulunması üzerine, Erkal ile Serdar Özgür, Kemal Atilla Şensoy, Atilla Özdemir, Sezcan Yalkın, Zafer Yoldaş ve Aziz Yıldırım hakkında soruşturma başlatıldı. Sanıklar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 334. maddesindeki “açıklanması yasak gizli bilgileri temin etme” suçundan dava açıldı. Kapatılan Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesiyle yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım, Atilla Özdemir, Kemal Atilla Şensoy, Sezcan Yalkın ve Serdar Özgür’ün beraatına, sanıklar Celalettin Erkal ve Zafer Yoldaş'ın ise 1 yıl 8'er ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
 
TEBLİĞNAMEDE BERAATA ONAMA İSTENDİ
 
Karara itiraz edilince dosya Yargıtay’ın gündemine geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım’ın da aralarında olduğu 5 sanık hakkındaki beraat hükümlerinin onanmasını istedi. Elde edilen delillerin mahkumiyete yeterli olmamasına, mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gerekçesine göre usul ve kanuna uygun olduğunun belirtildiği gerekçede, sanıklar Zafer Yoldaş ve Celalettin Erkal hakkında verilen hükümlerin ise bozulması talep edildi. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Yıldırım hakkındaki beraat kararını onadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.