Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır konya bodrum zam ırak sgk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Yeni Yasama Yılının İlk Cezasını HDP İstanbul Milletvekili Şık Aldı

Yeni yasama yılının ilk cezasını HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık aldı. Kınama cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte biri, Meclis’ten geçici olarak çıkarma cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte ikisi kesilecek. Bir yasama yılı içinde izinsiz veya özürsüz olarak toplam 45 birleşimden fazla yok sayılan milletvekilinin de yolluklarının üç aylığı kesilecek.

Yeni Yasama Yılının İlk Cezası

Yeni yasama yılının ilk cezasını HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık aldı. Şık'a İç Tüzük'ün 161'inci maddesi uyarınca Meclis’ten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verildi. Ardından Şık, Genel Kurul’dan dün gece ayrıldı. Meclis'ten geçici olarak çıkarma cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte ikisi kesiliyor.

TBMM yeni yasama dönemine başladı. TBMM İçtüzüğüne göre; “devamsız” ve “disiplin cezası” alan milletvekillerine uygulanacak müeyyideler var.

Devamsızlık Ve İzin

Genel Kurul'da veya komisyonlarda yapılan yoklama veya açık oylamalarda özürsüz veya izinsiz olarak bulunmayan milletvekili o birleşimde yok sayılacak. Başkan yazıyla başvuran bir milletvekiline 10 günü aşmamak üzere izin verebilecek.

Devamsızlığın Müeyyidesi

Bir yasama yılı içinde izinsiz veya özürsüz olarak toplam 45 birleşimden fazla yok sayılan milletvekilinin yolluklarının üç aylığı kesilecek.

İki Ay İçin İzin Alanların Ödenek Ve Yollukları

Bir yasama yılı içinde aralıksız olarak 2 ay veya daha fazla izin almış olan milletvekillerine ödenek ve yolluklarının verilebilmesi, Genel Kurul'un kararına bağlı olacak.

Disiplin Cezaları

Milletvekillerine verilebilecek disiplin cezaları uyarma, kınama, Meclis’ten geçici olarak çıkarma şeklinde olacak.

Kınama cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte biri, Meclis'ten geçici olarak çıkarma cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun ise üçte ikisi kesilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.