YSK 'Evet' Mührü İle Kullanılan Oyların Geçerli Sayılmasına Karar Verdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ‘Evet’ mührü kullanılan oy pusulalarının geçerli sayılmasına karar verdi.

YSK, sandık kurullarına “TERCİH” mührü yerine sehven “EVET” mührü dağıtıldığı ve bu mühürle oy kullandırıldığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. YSK, “Evet” mührünün kullanıldığı oy pusulalarının da geçerli sayılmasına karar verdi. Kararda, mührün sandık kurulu tarafından sehven oy pusulasının ön yüzüne basılan veya arka yüzüne basılmış olmakla mürekkep fazlalığı nedeniyle ön yüzüne yansımış olan oy pusulalarının geçerli sayılacağı belirtildi.

YSK’nın aldığı karar şöyle:
“Oylamada kullanılan “EVET” mührü seçmenin iradesini yansıtan işaret niteliğinde olup, kanunda yer alan mühürlerden biri yerine diğerinin kullanılmış olması seçmenin iradesini etkileyecek nitelikte görülmediğinden, “EVET” mührüyle mühürlenmiş oy pusulalarının da geçerli sayılmasına, Oy pusulalarının sandık kurulu mührü ile mühürlenmesinin amacı, oylamada sahte oy pusulası kullanımını engellemek için olup, bu amacı gerçekleştirmeye yönelik mührün sandık kurulu tarafından sehven oy pusulasının ön yüzüne basılmış olması veya arka yüzüne basılmış olmakla birlikte mürekkep fazlalığı nedeniyle ön yüzüne yansımış olması, oy pusulasının geçersiz sayılmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden bu nitelikte olan oy pusulalarının geçerli sayılmasına, Karar verilmesi gerekmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.