Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak suriye Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hatay dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen

“Yürüttüğümüz Projeler Devreye Girdiğinde, Türkiye Savunma Sanayi Alanında Dünyanın En Üst Ligine Çıkmış Olacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi’nin birinci gemisinin denize indirme töreninde yaptığı konuşmada, “Hâlen yürütmekte olduğumuz ve önümüzdeki 4-5 yıl içinde hepsi de neticelenecek projeler devreye girdiğinde, Türkiye savunma sanayi alanında dünyanın en üst ligine çıkmış olacaktır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te milletimize vereceğimiz en büyük armağanın işte bu olduğuna inanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile birlikte, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1. Gemi Sac Kesim Töreni’ne katıldı.

İstanbul Tersane Komutanlığı’ndaki törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kardeş Pakistanlıları, bu ülkeye ihraç edilen 4 MİLGEM korvetinden ilkinin denize inme töreni vesilesiyle Türkiye’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

“SAVUNMA SANAYİ ALANINDAKİ ORTAKLIĞIMIZI DAHA DA İLERLETMEK KONUSUNDA MUTABIKIZ”

Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının köklerinin tarihin derinliklerine kadar uzandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk insanının kalbinde Pakistan her zaman müstesna bir yere sahip olmuştur. Bizler de, aramızdaki kardeşlik bağlarından aldığımız güçle, ilişkilerimizi her alanda ileriye götürmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Ülkelerimiz, salgın döneminde sergiledikleri samimi işbirliğiyle, dost ve kardeş ülke olmanın ne demek olduğunu da bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

Pakistan ile Savunma sanayi alanındaki ortaklığı daha da ilerletmek konusunda mutabık olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pakistan’la aramızdaki güçlü siyasi ilişkilerimizin ve savunma sanayiindeki iş birliğimizin ticari ilişkilerimize de yansımasını istiyoruz” dedi.

“AFGANİSTAN’IN BİR AN ÖNCE İSTİKRARA KAVUŞTURULMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Pakistan’ın, 2 milyarı aşkın nüfusuyla önemli bir bölge olan Güney Asya’da barışın tesisi ve refahın artırılması çabalarında kritik bir rol üstlendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgenin yüzleştiği sorunlara bulunacak çözümler, ancak Pakistan’ın desteğiyle hayata geçirilebilir. Bu çerçevede, son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan’a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan’a hayati görevler düşüyor. Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan’da yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişeleri, ancak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz. Türkiye olarak, İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Bölgenin ve elbette en başta da Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yönetimini üstlendikleri 19 yıl boyunca, savunma sanayinin her projesiyle, her yatırımıyla, her sıkıntısının çözümüyle bizzat ilgilendiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlen yürütmekte olduğumuz ve önümüzdeki 4-5 yıl içinde hepsi de neticelenecek projeler devreye girdiğinde, Türkiye savunma sanayi alanında dünyanın en üst ligine çıkmış olacaktır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’te milletimize vereceğimiz en büyük armağanın işte bu olduğuna inanıyoruz. Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe elde edeceği imkânların her birini dostlarıyla, kardeşleriyle bölüşmekten memnuniyet duyan bir ülkedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.