Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları

15 Temmuz Kahramankazan'da Tiyatro Oyunu İle Anlatıldı

Kahramankazan Belediyesi’nce 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 2’inci yıl dönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. İlahiyatçı akademisyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Kahramankazanlılarla buluşurken, 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşların gösterdiği kahramanlık tiyatro oyunu ile anlatıldı.

Kahramankazan Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kaymakam Engin Aksakal ve ilçe protokolü ile Ankara ve Türkiye’nin değişik noktalarından gelen şehit yakınları ve gaziler katıldı. Kahramankazanlılar etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Başkan Ertürk programın açılışında, Kahramankazanlı 9 şehidin isimlerini okuyarak temsili yoklama yaptı.  

Hatiipoğlu’na sevgi seli

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu etkinlikler kapsamında Kahramankazanlılarla buluştu. Hatipoğlu ’15 Temmuz mücadelesi ve dini kaynağından öğrenme konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Alanı dolduran Kahramankazanlılar Hatipoğlu’na yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

251 şehit için 251 kilometre

Şehitleri anmak için Düzce’den gelen “251 şehit için 251 kilometre pedalla” bisiklet gurubu da  şehit yakınları ve gazilerle buluştu. Tasavvuf musikisi konserinin de verildiği program kapsamında sema gösterisi yapıldı. İzmir’den gelen İsmail Gülnar Tiyatrosu da 15 Temmuz’da gösterilen kahramanlığı anlatan “Benim Adım Türkiye” isimli oyunu sergiledi.

Allah bir daha yaşatmasın

Başkan Ertürk, 15 Temmuz’dan çok büyük dersler çıkardıklarını ifade ederek, “Yakın tarihimizin belki de tüm zamanların en karanlık darbe girişimi olan 15 Temmuz’da Türkiye’nin milli beka ve barışını tasfiye etmeye cüret gösterenlere karşı tek yumruk, tek ses hareket ederek hainlere hep beraber gereken dersi verdik” dedi. Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de hayırlı ömürler dileyen Ertürk,  “Bu süreçte bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan yalnızca milletimizin değil, İslam aleminin ve mazlum milletlerin de umudu olan Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve devletimizin tüm kademelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Allah bir daha 15 Temmuzu yaşatmasın” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.