Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye palandöken atatürk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cumhurbaşkanı erdoğan

Altındağ Belediye Başkanı Balcı: "Gerçek Ankara Gün Yüzüne Çıkıyor"

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, MAG Business’a özel verdiği röportajında “Ankara’nın Kalbi” dediği Altındağ için hayata geçirecekleri yeni projeleri anlattı. Altındağ'da önceliği çocuklara ve gençlere verdiklerini söyleyen Balcı, Ankara’nın en yeşil ilçesi olma hedefinden de bahsetti.

“Biz Altındağ'ı Ankara'nın, hatta Türkiye'nin kalbi olarak nitelendiriyoruz"

Gerçek Ankara’yı gün yüzüne çıkarmak için hayata geçirecekleri projelerinden bahseden Asım Balcı “Biz Altındağ'ı Ankara'nın, hatta Türkiye'nin kalbi olarak nitelendiriyoruz. Cumhuriyetimizin kurulduğu, İstiklal Marşımızın yazıldığı, Ankara’nın manevi mimarı Hacı Bayram Veli Hz. doğduğu, yaşadığı ilçe... Hamamönü, Ulus ve Ankara Kalesi gibi lokasyonlar her gün binlerce yerli yabancı turisti ağırlıyor. Peki, biz Altındağ Belediyesi olarak başkent turizmi için neler yapıyoruz? İstiklal Marşımızın yazıldığı Hamamönü ile Hamam Arkası'nda tarihi dokuyu ortaya çıkaracak yenileme çalışması devam ediyor. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile ilk adımlarını attığımız başkentin en önemli tarihi dönüşümüne başlıyoruz. Ankara Kalesi’nin devamı olan Kale Altı Kentsel Dönüşüm ile Kale Mahallesi'ndeki tescilli yapılar koruma altına alınacak. Metruk yapılardan temizlenecek olan bölge yerli ve yabancı turistler için de daha güvenli hale getirilecek. Bu dönüşümün devamı niteliğinde olan eski adıyla Yahudi Mahallesi olarak bilinen bölgedeki konaklar da turizme kazandırılacak. Bu alanın hemen yanındaki Hergelen Meydanı da dönüşecek ve bölge tarihi dokusuna kavuşacak. Son olarak da mevcut Altındağ Belediye binamızın bulunduğu alan meydana dönüşecek” ifadelerini kullandı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.