Öne Çıkanlar meb cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan TOGG CHP İzmir Milletvekili Kani Beko AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CHP Sözcüsü Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer Generali Sigorta

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: “Engelleri Aşan Çocuklarımızla Daha Güçlüyüz”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “İsteyen herkesin ücretsiz bir şekilde yaz okullarımızdaki kurslara katılabilmesi ve eğitim alabilmesi için özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Engelleri aşan çocuk ve gençlerimiz ile daha güçlü oluyoruz” dedi.

Altındağ Belediyesi’nin Yaz Okulları engelli gençleri sanatla buluşturuyor. Gençlik Merkezleri’nde eğitim alan 50 engelli genç, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sanat Sokağı’nda sanatçılarla bir araya geldi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yaz okullarındaki kurslarla dezavantajlı çocuk ve gençlerin hayatlarını renklendirmeye ve sosyalleşmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Tiryaki, dramadan seramiğe, keçeden ebruya, ritim derslerine kadar geniş yelpazedeki kurslarla engelli gençlerin de yaz tatillerini dolu dolu geçirmesini hedeflediklerini ifade ederek , “İsteyen herkesin ücretsiz bir şekilde yaz okullarımızdaki kurslara katılabilmesi ve eğitim alabilmesi için özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Engelleri aşan çocuk ve gençlerimiz ile daha güçlü oluyoruz” dedi.

“Engelli Vatandaşlarımız Bizim Hassas Noktamız ”

Yaz okullarında düzenlenen eğitimlere fiziksel ve zihinsel engelli gençlerin yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tiryaki şunları kaydetti:

“Aslında hepimiz bir engelli adayıyız. Bunun bilincinde olmak ve ona göre davranmak durumundayız. Bu bilinçle Altındağlı hemşehrilerimize kaliteli hizmet vermeye çalıyoruz. Engelli vatandaşlarımız bizim hassas noktamız. Birçok alanda kendini ispatlamış, azimli ve yetenekli engelli vatandaşımızın başarısı mevcut. Onların desteğini, yeteneklerini ve hayallerini görmezden gelmemiz düşünülemez. Belediye olarak, eğitici ve renkli kurslarla onların hayata karşı bakışlarını olumlu yönde değiştirmeyi istiyoruz. Yapabileceklerini keşfetmelerini sağlıyor, destek oluyoruz. Engelli öğrencilerimiz yaz okullarımızdaki kurslarla sanatsal yeteneklerini ve sosyalleşerek kendilerini ifade etme becerilerinin geliştiriyor. Biz birlikte daha renkli ve daha güçlüyüz.”

“İyi ki Bu Yaz Kursları Var”

Gençlik merkezlerindeki yaz okuluna katılan ortopedik engelli Yaşar Rahmi Bilici ise yaz okulu kapsamında drama dersleri aldığını belirterek,“ Derslerde hem öğreniyor hem de keyifli vakit geçirdiğim için kendimi daha mutlu hissediyorum. Yaz tatilinde evde oturmak yerine eğitim aldığım aktivitelerde arkadaş edinmek çok daha cazip. ‘İyi ki bu yaz kursları var’ diyorum. Bizlere bu imkânı sağladığı için Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye çok teşekkür ederim” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.