Altınköy’de Hasat Şenlikleri Başladı

Açık hava köy müzesi Altınköy’de 3. Hasat Şenliği düzenleniyor. Altındağ Belediye Bakanı Veysel Tiryaki’nin de katıldığı etkinlik, 30 Temmuz’a kadar devam edecek.
 
Altınköy’de geleneksel Hasat Şenlikleri başladı. 5 kıtadan 150’ye yakın öğrencinin de köy hayatıyla tanıştığı şenlik, 30 Temmuz’a kadar sürecek.
Etkinliğe katılan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kendisinin de köyde büyüdüğüne vurgu yaparak, “Artık birçok kişi, köy işleriyle uğraşıyor, en azından toprakla ilgili bir hobi sahibi olmak istiyor. Çünkü doğa ile iç içe olmak bir ihtiyaçtır. Altınköy, vatandaşlarımıza, şehrin içinde ihtiyaç duydukları bu doğal ortamı sağlıyor” şeklinde konuştu.



Altınköy’ün çocuklar için doğal hayatın okulu olacağını söyleyen Tiryaki, “Altınköy’e araba sokmuyoruz. Altınköy’de piknik alanı da yok! Çünkü Altınköy, çocuklarımız sütün nasıl sağıldığını, ekmeğin nasıl yapıldığını görsün, öğrensin, 100 yılı aşan pek çok köy geleneklerimizi tanısın, bilsin diye var” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.