Ataşehir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışmalarına Başladı

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için bir seminer düzenledi.

Uzman Psikolog Gül Mutlu tarafından belediye binası konferans salonunda verilen seminerde, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda belediye personeli bilgilendirildi.

Mutlu, toplumsal cinsiyet eşitliğinin toplumları ekonomiden sosyal hayata kadar birçok alanda etkileyen bir olgu olduğunu belirterek, bu eşitliği her alanda sağlamanın toplumun ortak çabasıyla mümkün olacağını ifade etti. 

Kadın ve erkeklerin biyolojik farklılıklarına dayanarak onların toplumda oynadıkları rolün doğal ve kaçınılmaz olduğunu ileri süren eğilimlerden kaçınılması gerektiğini kaydeden Mutlu, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, yalnızca ekonomik varlıkların erkeklerin kontrolünde olması sonucu doğurmakla kalmayıp siyasi güç, kültürel otorite ve silahlı kuvvetler gibi pek çok erkin de erkeklerin ellerinde bulunmasına sebep olmaktadır. Bu durum kadınların bu alanlara eşit erişim imkanlarından yoksunluğunu da beraberinde getirmektedir” dedi.

Mutlu, toplumsal cinsiyet eşitliği için yapılacak çalışmalara erkeklerin dahil edilmemesinin riskler oluşturabileceğini ve süreçte öngörülen değişimlerin aksayabileceğini de belirtti.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin temel bir insan hakkı olduğunu ifade eden Gül, “Toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmek, yoksulluğu azaltmak, sağlığı, eğitimi, korumayı ve refahı desteklemek dahil olmak üzere kız ve erkek çocuklar için sağlıklı bir toplum oluşturmak adına önemlidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.