Atatürk Müzesi Ve Okuma Evi'ne Büyük İlgi

Etimesgut Belediyesi'nin Atatürk Müzesi ve Okuma Evi'ne gelen Etimesgutlu gençler, hem huzurlu bir ortamda ders çalışıyorlar hem de Atatürk'ü daha yakından tanıyorlar.

Etimesgut Belediyesi tarafından hizmete açılan Atatürk Müzesi ve Okuma Evi, gençlerin yeni buluşma noktası oldu. Atatürk'ü daha yakından tanımak ve aynı zamanda huzurlu bir ortamda ders çalışmak isteyenler bu binada buluşuyor. Atatürk Müzesi ve Okuma Evi Ulu Öder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak 5 bin yetişkin ağaç dikilerek oluşturulan 132 bin metrekarelik Atatürk Ormanı içerisinde yer alıyor.

MÜZEDE NELER VAR?
Müzede Atatürk'ün ve annesi Zübeyde Hanım'ın gerçekçi silikon heykelleri yer alıyor. Atatürk'ün el yazma nutku, Kurtuluş Savaşı'na ait dönemin gazete, dergi ve yazıları, Atatürk'ün Etimesgut'la ilgili fotoğrafları müzede sergileniyor. Müze içerisinde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı 3D görsel ve belgesellerle anlatılıyor. Müze bahçesinde de Atatürk'ün devrimlerini anlatan polyester çalışmalar dikkat çekiyor. Müzeyi ziyaret edenler, Atatürk'ü daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

OKUMA EVİ HİZMET VERİYOR
Bina içerisinde özellikle üniversite öğrencilerinin ders çalışabildiği okuma evi hizmet veriyor. Okuma Evi'ne gelen öğrenciler, Atatürk Ormanı içerisinde, kuş cıvıltıları eşliğinde ders çalışıyorlar.

DEMİREL'DEN DAVET
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Atatürk Müzesi ve Okuma Evi'nin büyük ilgi gördüğünü belirterek, "132 bin metrekarelik alan üzerine 5 bini aşkın yetişkin ağaç dikerek Atatürk Ormanımızı oluşturmuştuk. Ormanımızın ağaç dikmeye uygun olmayan yerine Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzerini yaptık. İçerisini Atatürk Müzesi ve Okuma Evi olarak değerlendirdik. Buraya gelen her yaştan hemşehrimiz müzeyi ziyaret ediyor, Atatürk'ü yakından tanıyor, ilke ve inkılaplarını, Kurtuluş Savaşı'nı daha iyi öğrenme imkanı buluyorlar. Ayrıca gençlerimiz okuma evinde güzel bir ortamda ders çalışabiliyorlar. Tüm Etimesgutlular'ı Atatürk Müzesi'ni ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.