Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Atatürk’ün Kızılcahamam’a Gelişinin 83. Yıl Dönümü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Temmuz 1964 tarihinde İstanbul’daki 2.Dil Kurultayı öncesi ziyaret ettiği ve bir gece kaldığı Kızılcahamam’a gelişinin yıl dönümü kutlandı.

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Atatürk Çamı mevkiinde Atatürk’ün Kızılcahamam’a gelişinin 83.yıl dönümü kutlama programı düzenlendi. Kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törenin devamında Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney konuşmasına darbe girişimini kınayarak başladı. Güney, konuşmasına Atatürk’ün kendisini karşıladığı heyete hitaben yazdığı, “Bu turistik beldede oteller yapılmalıydı. Kaplıca suyundan daha modern tarzda istifade edilebilirdi. Ormanların bakımı ve yenilerinin yetiştirilme gayretleri bu yerlere büyük imkânlar sağlardı” ifadeleriyle devam etti.

Güney ayrıca Atatürk’ün kendisine ikram edilen suyu içerek "Kızılcahamamlılar, bu su altın gibi" ifadesini de kullanmış ve suyun farklılığını belirttiğini söyledi. Güney konuşmasını Kızılcahamam için yazılacak ve yapılacak daha çok şey olduğunu başarıda asla sınır olmadığını belirterek “Termal Ve Doğa Cenneti Yeşil Kızılcahamam sloganı ile bizler de ilçemize yapacağımız hizmetler ile Bu Cennet Yurt Köşesi Kızılcahamam’a layık olmaya çalışacağımızdan şüpheniz olmasın diyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor,  hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” sözleriyle sonlandırdı.

Programa, Kızılcahamam İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Yıldız, Songül Ergelen, Durali Uygun, Adem Emin Atakul, Fatih Oral, Murat Can, Kızılcahamam CHP İlçe Başkanı Yüksel Altun CHP İlçe Sözcüsü  Mehmet Demirbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker, İlçe Emniyet Müdürü Erol Dağdelen , İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Jandarma Komutan Vekili Astsubay Uğur Yılmaz, Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer, Fidanlık Orman İşletme Şefi Aytuğ Büyükhan ve Okul Müdürleri katıldı.





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.