Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu: Kanserden Değil Geç Kalmaktan Korkalım

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Kansere İnat Yaşasın Hayat” seminerinde, “Konu kanser olunca ilk bilinmesi gereken bu hastalıkla mücadelede birinci kural erken tanı ve teşhis. Kanserden korkmayalım geç kalmaktan korkalım” ifadelerini kullandı.

Bakırköy Belediyesi tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde düzenlenen “Kansere İnat Yaşasın Hayat” semineri Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan seminerde, Türk Kanser Derneği Başkan Vekili Op. Dr. Murat Atay, kanser bilinçlendirme konulu sunum yaptı.



Kerimoğlu, hem bir hekim hem de bir yerel yönetici olarak sağlık alanındaki çalışmaları daha çok önemsediğini belirterek, “Konu kanser olunca ilk bilinmesi gereken bu hastalıkla mücadelede birinci kural erken tanı ve teşhis. Bu anlamda halkı bilinçlendirmek adına bu tür seminerler önemli, düzenli check-up yaptırmak önemli, tarama testlerini yaptırmak önemli, teşhis önemli ve varsa bir rahatsızlık tedaviye uymak önemli. Kanserden korkmayalım geç kalmaktan korkalım” açıklamasında bulundu.

“Erken Teşhisle Sağlığa Kavuşma Oranı Yüzde 90’ın Üzerinde”

Uzmanlık alanı olarak Meme Kanseri alanında çalışmalar yaptığını ve bu hastalığın Türkiye’de giderek yaygınlaştığına vurgu yapan Op.Dr. Murat Atay ise erken teşhis için hastanın yaş ve cinsiyetinin çok önemli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kadınlarda Türkiye’de en yaygın kanser vakası meme kanserinde görülüyor. Biz öneriyi 18 yaşını geçmiş her kadın için düzenli olarak kontrol ettirilmesi yönünde veriyoruz. Bireyler sağlık kuruluşlarının ve doktorların önerilerine mutlaka uymalı. Bana olmaz dememeli. Ama olursa da korkutmamalı. Erken teşhis ile sağlığa kavuşma oranı yüzde 90’ın üzerinde.”

Öte yandan seminere katılanlara Türk Kanser Derneği desteği ile özel hastanelerde ücretsiz ve randevulu olarak tarama hizmeti vermek için başvurular alındı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.