Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla gündem başlıkları hatay PUBG MOBILE CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

Bakırköy’de 'İdrar Kaçırma Problemi Ve Tedavi Yöntemleri' Semineri Verildi

Bakırköy Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Kontinans Derneği işbirliği ile Tarık Akan Konferans Salonu’nda “İdrar Kaçırma Problemi ve Tedavi Yöntemleri” konulu seminer verildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkesen ve Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Zafer Aybek, idrar kaçırma rahatsızlığı, risk grupları ve tedavi yöntemleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

“HER 4 KADINDAN 2’SİNDE VAR”

Demirkesen, idrar kaçırma şikayetinin genellikle çocuk ve kadınlarda görüldüğüne dikkat çekerek “İdrar kaçırma, bir anda ortaya çıkan sıkışma ve acil idrar yapma isteğidir. Sosyal hayatı ve yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen idrar kaçırma probleminden kurtulmak mümkün” dedi.
Demirkesen, idrar kaçırma tipleri arasında en sık görünenlerin, aniden gelen ve tuvalete yetişememe ile aktif mesane problemleri olduğunu belirtti. Birçok insanın utandığı ve dile getirmekten çekindiği bu problemin aslında görülme sıklığının çok yaygın olduğunu belirten Demirkesen, idrar kaçırmanın fizyolojik sorunlarla sıkça ortaya çıksa da bazen psikolojik olarak da görülebildiğini vurguladı. Risk faktörleri arasında cinsiyet, yaş, kilo, doğum sonrası ve menopozun olduğunu söyleyen Demirkesen, faktörler göz önüne alındığında idrar kaçırma probleminin çoğunlukla kadınlarda görüldüğünün altını çizerek, "Türkiye’de 40 yaş ve üzeri her 4 kadından 2’si idrar kaçırma sorunu yaşarken, 50 yaş ve üzeri her 10 erkekten 1’isi de idrar kaçırma sorunu yaşıyor" dedi.

“TEDAVİLER GENELLİKLE BAŞARILI”

Aybek ise tedavilerin genel itibariyle başarılı olduğunu belirtti. Kişinin ilk olarak bir hekime sıkıntılarından bahsetmesi gerektiğini ifade eden Aybek, “Hekimin ise öncelikle kişinin hastalıklarını bulup mevcut rahatsızlıkların ortadan kaldırılması için gerekli tedbirleri alması lazım. Problem kilo ise önce kilo verdirilmeli, kullanılan bir ilaç idrarı artırıyorsa ilaç tedavisinin bitmesi beklenmeli ve bu tür problemler ortadan kalkınca idrar kaçırma tedavisine başlanmalı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.