Bayram Hediyeleri Hanımeller Çarşısı’ndan

Mamak'lı kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini sergileyip satışa çıkardığı Hanımeller Çarşısı her ay olduğu gibi bu ay da Mamak Kültür Merkezi’nde açıldı.



Her ayın ilk 15 günü aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınların kendi hazırladığı ürünleri görücüye çıkardığı çarşıda, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tatlı bir telaş var. Hanımeller Çarşısı’nda bayramda sevdiklerini hem el emeği göz nuru hediyelerle sevindirmek, hem de ekonomik alış veriş yapmak istemeyenler için takıdan, el işlemelerine, örgüden, nakış, dikiş ve ahşap boyamaya kadar geniş bir yelpazede ürün yer alıyor. Kadın üreticilerin her zaman yanında yer alan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Birbirinden güzel ürünleri görmek için başta Mamaklılar olmak üzere, tüm Ankaralıları çarşımıza davet ediyorum“ dedi.


 
 
Kış yaklaşırken kışlık ürünler de çarşıda yerini aldı
 
Hanımeller Çarşısı’nda sadece bayram için hediyelikler değil, kışlık ürünler de yerini aldı. Çarşıda ev yapımı turşudan, özenle kurutulmuş sebzelere, elde kesilmiş erişteden, reçellere pek çok lezzeti evinize taşımanıza imkan veren stantlar da yer alıyor. Taze malzemelerle, evde hazırlanan kışlıklar çarşıda oldukça uygun fiyatlarla satılıyor. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.