Öne Çıkanlar ankara konya bodrum sgk deprem chp pakistan veysel eroğlu iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

Bozcaada'da Akaryakıt Bitti, Yakıtı Biten Yolda Kalıyor

Bozcaada’nın tek akaryakıt istasyonunda satış yapılamıyor. Nedeni ise adaya akaryakıt gelmemesi.

GESTAŞ’ın akaryakıt tankerinin geçiş ücretine yüzde 100 oranında zam yapması zaten kış aylarında zararına çalıştığı belirtilen benzin istasyonunun elini kolunu bağlayarak satışların durmasına neden oldu.

Şu an için adada özel ve kamu hizmeti veren araçların hiçbiri adadan akaryakıt alamıyor. Tek nedeni ise,GESTAŞ’ın adaya geçiş yapan akaryakıt tankerinin ücretini 2014’de 800 TL’den 950 TL’ye çıkarması, 2016’da ise yüzde 100 zam yaparak ücreti 1.900 TL’ye çıkarması.

 

Kış aylarında dört personel çalıştıran akaryakıt işletmesinin günde ortalama 10-15 araca hizmet vermesi sebebiyle işletmenin zararına çalıştığı ilgililerce belirtiliyor. Son bir aydan beri durumu GESTAŞ ve yerel yönetime bildiren işletmenin yetkililerine ise şu an için herhangi bir bilgilendirme sağlanmadı. Ayrıca ücretlendirmede bir iyileştirme yapılmadığı için bugün işletmede akaryakıt bitti ve yeni tankerin geçişi sağlanamadı.

 

GESTAŞ’ın fahiş zam uygulamasının gerekçesi ise sadece, ücretlendirmenin bugüne kadar yanlış uygulandığı olarak belirtildi. Yapılan zam uygulaması hakkındaysa GESTAŞ’ın herhangi başka bir gerekçe göstermediği gelen bilgiler arasında.

 

Amaçlarının kimseyi rencide etmek ya da kırmak olmadığını, sadece bu konuda çözüm  bulunması gerektiğini ifade eden işletme müdürü Figen Koçman, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “2014’de 800 TL olan geçiş ücreti 2015’de 950 TL’ye çıkarıldı. Biz bunun için de müracaat ettik ama çözüm ve muhattap bulamadık. Dolayısıyla kabul etmek zorunda kaldık. Bu sene ise GESTAŞ 950 TL’den 1.900 TL talebi var. Yaklaşık 20-25 gündür bununla ilgili bütün ilgili kurumlara dilekçemizi verdik. Biz bu ücretlendirmenin işletmemizi çok zor duruma düşüreceğini ilettik ve bununla birlikte ada halkı da zor durumda kalacak. Biz tamamen fedakarlıklarla işletmeyi devam ettirebiliyoruz. Zaten kışın tamamen zarar ediyoruz. Ayrıca sadece geçiş ücreti değil, Aliağa’dan tanker için ödediğimiz nakliyat ücreti de var. Yani bir tankerin bize maliyeti yaklaşık 4 bin TL’ye ulaşıyor. İstasyondaki akaryakıt fiyatının ücretini de arttırmamız mümkün değil. Çünkü bunun tarifesini EPDK belirliyor.  Biz bütün kurumlara ve yetkililere bununla ilgili dilekçelerimizi verdik ama şu an için olumsuz süreç devam ediyor.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.