Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği

Büyükelçi Sybiha: Yeryüzünde Bir Cennet Olsaydı, Kesinlikle Marmaris Gibi Olurdu

Ukrayna Büyükelçiliği'nin desteği ile “Ukrayna’nın Dünya’ya Armağan Ettiği 50 İcat” isimli sergi Marmaris’te açıldı. Açılışta konuşan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, “Yeryüzünde bir cennet olsaydı bu kesinlikle Marmaris gibi bir yerde olurdu. İki ülke olarak biz sadece ortak değil, gerçek arkadaşız” dedi.

Bluport AVM’de yer alan serginin açılış kurdelesini Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olena Topçu, Ukrayna Havaalanları Birliği (AAUCA) Başkanı Petro Lypovenko ve davetliler birlikte kesti.

Açılışta konuşan Büyükelçi Sybiha, belgesel doküman niteliğindeki grafiklerin yer aldığı sergide, Ukrayna'nın dünden bugüne yetiştirdiği birçok bilim adamının anlatıldığını belirtti. Marmaris’ten övgü dolu sözlerle bahseden Büyükelçi Sybiha, “Muğla ve Marmaris’i gördükten sonra çok açık bir şekilde söyleyebilirim ki yeryüzünde bir cennet olsaydı bu kesinlikle Marmaris gibi bir yerde olurdu. Bugün burada Ukrayna Ailesi Derneği katkılarıyla açılan bu sergi çok önemli. Bu sergide bizlere yardımcı olan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a çok teşekkür ederim" dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Acar: Ukraynalılar Bizim Hemşehrimizdir

Ukrayna heyetini Marmaris’te ağırlamaktan gurur duyduklarını belirten ve sözleri için Büyükelçi Andrii Sybiha’ya teşekkür eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise “Marmaris’te yaşayan Ukraynalı dostlarımızın ve Ukrayna Hükümeti’nin desteği ile Marmaris’te düzenlenen bu serginin ne kadar anlamlı olduğunu paylaşmak istiyorum. Ukrayna’dan Marmaris’e yerleşmiş olan çok değerli dostlarımız artık bizim gönlümüzde birer Marmarisli hemşerimizdir. Onların her türlü sorunlarıyla ilgilenmek, sosyal projelerine destek vermek bizim görevimizdir” dedi.

Konuşmaların ardından Ukrayna’dan gelen Halk oyunları kısa bir gösteri sundu. Ardından davetliler hep birlikte sergiyi gezdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.