Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Bildirisi: “Cenevre'de Kayağa Para Var, Toplu Taşıma Yok”

-CHP'li 11 belediye başkanı ortak bildiri yayınlayarak, hükümetten belediyelere teşvik amaçlı olmak üzere vergi istisnaları tanımasını ve sübvansiyon yapılmasını istedi.



ANKARA(ANKA) - CHP'li 11 belediye başkanı bir bildiri yayınlayarak hükümetten yerel yönetimlere yönelik bazı vergi indirimlerine gidilmesi ve hayati öneme sahip konularda sübvansiyon verilmesini istedi.

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı imzasını taşıyan bildiride örneğin toplu ulaşımda KDV ve ÖTV istisnası getirilmesi istendi. Artan enerji maliyetlerini özellikle raylı sistemler, elektrik ve su gibi giderleri düşürecek bazı vergi indirimlerine gidilmesini isteyen belediye başkanlarının bildirisinde siyaset de yapıldı.
Belediye başkanları Kasım ayındaki bütçelerinin dolardaki yükseliş nedeniyle geçersiz bütçe haline dönüştüğünü öne sürdü. Belediye başkanları, "Bu kapsamda hem belediyelerimizin hem de diğer kamu kurumlarının 'yeni bütçe' yapmaya ihtiyaç duydukları, önümüzde duran bir gerçektir" dediler.

-CENEVRE'DE KAYAĞA PARA VAR MAZOTA YOK!

Bildiride belediyelerin vatandaşa sundukları hizmetleri aksatmama konusunda çok ciddi mücadeleler verdikleri kaydedildi. Verilen hizmetlerin devam eden ve devreye alınması planlanan projelerin sürdürülebilir hale dönüştürülmesi hususunda hükümet yetkililerini Türkiye'deki bu ekonomik zorluklar sırasında, yerel yönetimleri desteklemeye davet eden belediye başkanları şöyle dedi:

"Mazot, elektrik, doğalgaz, un ve benzeri gibi maliyetlerin etkisiyle, tüm Türkiye'deki belediyeler, hizmetleri devam ettirme noktasında oldukça zorlanmaktadır. Kentlerimiz için hayati öneme sahip lizmetlerle ilgili ihaleler dahi yapılamayacak noktaya gelmiştir. Bu durum, ihalelere katılan firmaları da zora düşürmektedir."

-ÖZENSİZ TÜRKÇELİ BİLDİRİ!

Bu arada 11 belediyenin ortak bildirisinde zaman zaman sırıtan özensiz Türkçe dikkati çekti.

Bildiride "Zira, devletin her kurumunun yapacağı hizmet ya da hizmetler, vatandaşlarımız içindir. Tüm kamu kurumlarımızın varlık nedeni, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve ülkemizi ziyaret eden turistlere hizmettir" gibi cümleler yer aldı.

-"TEFTİŞLER UYDURMA GÜNDEM"

İstanbul'da karla mücadelede ağır bir darbe yiyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tartışıldığı ortamda gündeme getirilen CHP'li belediyeler bildirisinde konu dışına çıkılarak teftişlerden çekinilmediği de vurgulandı. Bildiride, "Ama yapılan bir kısım manipülasyonlar veya uydurma gündemler üzerinden yaklaşımlarla, uygunsuz teftişlere de karşı olduğumuzu vurgulamak zorundayız. Belediyelerimiz 'özelinde' gösterilen bu 'teftiş hassasiyetinin', eski belediye yönetimleri hakkında yapılan şikayetlerde de gösterilmesini bekliyoruz ve bunu kamu adına talep ediyoruz" denildi.

Bildiride "Biz 11 büyükşehrin yöneticileri, her zaman olduğu gibi, yaşanan bütün sıkıntılara, zorluklara ve engellemelere rağmen, bu kara kışta da vatandaşlarımızın yanında olacağız. Sosyal belediyecilik yapmaya, kararlılıkla, sonuna kadar devam edeceğiz" ifadesi yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.