Çukurova Belediye Başkanı: Adalet Geç De Olsa Tecelli Eder

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin’in göreve iadesine ilişkin, “Adalete güvenin, demiştim ve yine haklı çıktım” ifadelerini kullandı.

Balyoz davasında yargılanan ve beraat eden Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin’in, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan tutuklamalar sonrası, görevinin başına dönmesine, kendisi cezaevindeyken ailesini yalnız bırakmayan Çetin, “Adalete güvenin, demiştim ve yine haklı çıktım. 20 ay İstanbul Hasdal Askeri Cezaevi’nde yatan Kurmay Albay Aykar Tekin’in görevlerinin başına dönmesi mutluluk verici. Albayımızın anne ve babasını ziyaret ettiğimde ‘Adalete inanın, güvenin. Adaletten ümidinizi kesmeyin. Adalet geç de olsa tecelli edecektir. Dik durun, oğlunuzla gurur duymaya devam edin’ demiştim. Zaman beni kısa sürede haklı çıkardı. Tek suçu vatanını, milletini ve bayrağını sevmek, Atatürk ilke ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak olan bu insanlara haksızlık yapılmıştı” ifadelerini kullandı.

Çetin’e Teşekkür Etmişti

Balyoz’da davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan, 3,5 yıl hapis yatan, tahliye olduktan sonra beraat eden Tekin, tahliye sonrasında tutukluluğunda ailesini yalnız bırakmayan Çetin’e teşekkür ziyaretinde bulunan Tekin ise, “Anayasa Mahkemesinin kararıyla Türk yargısının üzerindeki leke de silinmiş oldu. Tek beklentimiz adil yargılanmaktı. Ankara’da hakimler varmış, diyebilmek çok güzel” demişti.

Tekin, atandığı yeni görevinde, Aksaz’daki deniz üssünde, Güney Görev Grup Komutanı olarak Akdeniz ve Ege’de devriye gezen, tatbikatlara ve uluslararası görevlere katılacak firkateyn, hücumbot, korvet ve denizaltılardan sorumlu olacak. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.