Diyarbakır’da FETÖ Temizliği

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında toplam 1009 kişinin idari işlem sonucu görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında kamuda görevden almalar sürüyor. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, söz konusu yasa dışı yapılarla bağlantılı oldukları değerlendirilen 382 Emniyet Personeli , 69 Adli Personel, 41 Askeri Personel , 2 Mülki İdare Amiri ile Milli Eğitim Müdürlüğünden 288, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 97, Dicle Üniversitesinden 56, TRT Diyarbakır Müdürlüğünden 19, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 10, Vergi Dairesi Başkanlığından 8, İl Müftülüğünden 7, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünden 6, Telekom Bölge Müdürlüğünden 4, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 3,  Vergi Denetim Kurulundan 2 ve diğer kurumlardan 15 olmak üzere toplam 1009 kişinin idari işlem sonucu görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Görevden uzaklaştırılan personel hakkında gerekli adli ve idari tahkikata başlandığı belirtilirken, tahkikatların sonucuna göre gerekli yasal işlemlerin yürütüleceği bildirildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.