Öne Çıkanlar ankara chp konya deprem tsk sgk bodrum ırak diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pakistan veysel eroğlu

Etimesgut Belediye Meclisi: "Darbeyi Lanetliyoruz"

Etimesgut Belediye Meclisi, 15 Temmuz’da yaşanan darbe teşebbüsünü kınayan ve lanetleyen bir bildiri yayımladı.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve MHP Grup Başkanvekili Metin Çevrim, Ak Parti Grup Başkanvekili Ali Doğan, CHP Grup Başkanvekili Süleyman Doğan imzalı bildiride,15 Temmuz Cuma akşamı, TSK içinde yuvalanan FETÖ/ PDY’ci bir grup vatan haini tarafından, doğrudan Türkiye Cumhuriyeti  Devleti’ni hedef alan darbe girişiminde bulunulmuş, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, TBMM doğrudan hedef  alınarak; Sivil Demokratik Milli iradeyi yok ederek kendi karanlık emellerini gerçekleştirmeye kalkışmışlardır. Bu kökü dışarıda olan besleme vatan hainlerinin amacı; Türk milletinin canını, malını, inancını, demokratik kurumlarını, demokrasisini, ekonomisini doğrudan yok etmeye yöneliktir” denildi.
GÖZÜ DÖNMÜŞ VATAN HAİNLERİ
Darbecilerin, “Gözü dönmüş vatan haini” olarak nitelendirilidği bildiride, “Şimdiye kadar düşman ordularının bile yapmaya cesaret edemediği TBMM yerleşkesini, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesini, Milli İstihbarat Teşkilatı’nı, milletimizin güvenliğini sağlayan, canımızın, malımızın bekçisi Özel Harekat Polis Merkezi’ni bombalamış, sivil vatandaşların üzerine mermiler yağdırarak çok sayıda resmi ve sivil vatandaşımızın şehit olmasına neden olmuşlardır” denildi.
KINIYORUZ LANETLİYORUZ
Emperyal güçler ve onun maşası, işbirlikçisi, vatan haini terör örgütü FETÖ/ PDY’nin yüce Türk milletinin egemenlik aşkını hesaba katmadığına vurgu yapılan bildiri de şu ifadeler yer aldı: “Tarihin şanlı sayfalarında destanlar yazan Yüce Türk Mileti’nin egemenlik aşkını hesaplayamamışlardır. Bu millet ki daha önce pek çok darbeye karşı demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmemiş, dün olduğu gibi bugün de Atatürk’ün veciz ifadesinde yerini bulduğu gibi “Egemenenliğin kayıtsız şartsız milletin” olduğunu dosta düşmana göstermiştir. Acı olan, böyle aziz bir Milletin içinden işbirlikçi vatan hainlerinin çıkmış olmasıdır. Bu hain işbirlikçilerin darbe girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Sayın Muhalefet parti liderlerinin, darbecilere karşı kararlı ve dik duruşları olmak üzere, TBMM Başkan ve Üyelerinin, sivil toplum kuruluşlarımızın, sade vatandaşlarımızın, medyamızın, polisimizin ve kahraman silahlı kuvvetlerimizin kararlılığıyla bastırılmış, vatan haini darbecilere hak ettikleri gerekli ders verilmiştir. Türk Milleti tarih yazmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş, laik, demokratik hukuk devleti ilkelerini hedef alan  bu darbe girişimini, Tüm Etimesgut Halkı adına Etimesgut Belediye Meclisi Üyeleri  olarak kınıyor ve lanetliyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yarlılarımıza acil şifalar dileriz. Büyük  Türk  Milletinin başı sağ olsun…Ne Mutlu Türküm Diyene”.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.