Öne Çıkanlar terörist Koronavirüs abd rusya chp CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem özeti tbmm Pandemi ATO Başkanı Gürsel Baran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına üçüncü tur sonunda salt çoğunluğu alan AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal seçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş'ın istifasından sonra boşalan Belediye başkanlığı için AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal ile CHP'nin adayı Ekrem imamoğlu aday oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan ilk tur oylamada 307 oy kullanıldı, 2 oy geçersiz sayıldı. AK Parti adayı Mevlüt Uysal, 179, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise 126 oy aldı.  İlk turda adaylardan biri, meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun oyunu  alamadığı için ikincu tur oylamaya geçildi. ikinci tur oylamada 308 oy kullanıldı. Geçersiz 1, AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı. İkinci tur oylama sonucunda da meclis üyelerinin üçte ikisinin oyunu alamadığı için başkan  seçilemedi. Bunun üzerine, salt çoğunluğun arandığı üçüncü tura geçildi.

Üçüncü turda 308 oy kullanılırken, 4 oy geçersiz sayıldı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oy aldı. Bu sonuçla İstanbul'un yeni Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.