Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer çin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi

Kadınlar Belde Evi'de Sosyalleşiyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Belde Evleri’nde verdiği kurslarla kadınların sosyal hayata katılımını sağlıyor. Kurslara katılan kadınlar ürettikleri işlerle kent yaşamına katılıyorlar.

Belde Evleri’nde sosyalleşme imkânı bulan kadınlar, uzman eğitmenleri sayesinde yeteneklerini keşfediyorlar. Yeşiltepe Belde Evi de bu merkezlerden sadece biri. Tepebaşı Belediyesi belde evlerinin el emeğine yönelik kursları, ahşap boyama ve örgü, ev hanımlarının en çok tercih ettiği kurslar arasında yer alıyor. Kurs sonunda el emeği, göz nuru üretilen işler ev ekonomisine katkı sağlarken, dönem sonu düzenlenen sergilerle de görücüye çıkıyor.

Tepebaşı bölgesinde yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek, talep ve şikâyetlerini yerine getirebilmek adına mahallelerde oluşturulan belde evleri, açılan kurslar, gerçekleştirilen sosyal yardımlar ve kültürel faaliyetler ile kent yaşayanlarının buluşma noktası haline geliyor.

2015 yılında belde evlerinde; genç, yaşlı, kadın, erkek, 4 binden fazla yurttaş 28 farklı kursta meslek edindirme, eğitim, hobi, spor, müzik kurslarından ücretsiz olarak yararlandılar. Kursa katılan kursiyerler milli eğitim onaylı sertifika almaya hak kazandılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.