Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye akbank vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato google tim gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Mamak Sayokan Topluluğu 8. Kemer Sınavında

Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu 8. kemer sınavını başarıyla tamamladı. Başak Gençlik ve Spor Merkezi’nde yapılan sınavda 50 öğrenci bir üst kemere geçmek için ter döktü.

2013 yılında kurulan ve 300 aktif sporcusu bulunan topluluk 4 ayda bir kemer sınavı yapıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Çocuklarımızı ve gençlerimizi sokaktan kurtarıp, kötü alışkanlıklardan uzak durması için en güzel alternatif spordur. Dünyada tescillenmiş tek Türk Savaş Sanatı olan Sayokan’a Mamaklı gençlerin de ilgisi büyük. Mamak Sayokan Topluluğu düzenli olarak çalışmalarına devam ediyor ve başarılı sporcular yetiştiriyor” dedi.

"Kültürümüzle Yoğrulmuş Bir Spor"

Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu eğitmeni Tayangu Murat Çekiç, “Bu gün 50 alp kemer sınavına katılacak ve bir üst kemer için yarışacak. Sayokan sporu Alplerine cesaret ve ahlak aşılıyor. Tüm öğrencilerimiz darbe girişiminde sokaklara çıkarak vatanına sahip çıktı” dedi. Kemer sınavında Mamaklı Alplere başarılar dileyen Mamak Belediyesi Spor Müdürü Üstün Eregül'de: “Tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz. Tamamen kültürümüzle yoğrulmuş bu sporla birlikte vatanını ve milletini seven sporcular yetiştiriyoruz” dedi.


 
Sınava katılan alpler bir üst kemere geçmek, yüksek puan almak kıyasıya mücadele etti. Mindere çıkan minik alplerden 5 yaşında ki Osman Çekiç, 6 yaşında ki Sonay Kılıç ve Ecrin Güloğlu’nun yaptıkları birbirinden güzel gösteriler seyirciler tarafından büyük beğeni aldı.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.