Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut bendevi palandöken gündem özeti Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gazi

Marmaris Semenderinin Korunması İçin Çalışmalar Başlıyor

Marmaris Belediyesi ve Akdeniz Koruma Derneği’nin yürüteceği ortak çalışmayla Marmaris Semenderi’nin neslinin korunmasını amaçlıyor. İki kurumun birlikte yürüteceği proje kapsamında Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı’nın ev sahipliğinde Marmaris Semenderi tanıtım günü düzenlenecek.

Ortak çalışmanın içeriğinde yöre halkına, çocuklara ve sivil toplum kuruluşlarına türü tanıtma ve farkındalık yaratma amacı bulunuyor.

Akdeniz Koruma Derneği’nin de destekçileri arasında yer aldığı “Muğla'da, Nesli Tehlike Altında Olan Marmaris Semenderinin Türünün İzlenmesi Ve Popülasyon Dinamiklerinin Araştırılması” konulu farkındalık çalışması kapsamında proje yürütücüsü Dilara Aslan ve Akdeniz Koruma Derneği Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kızılkaya Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner’i ziyaret etti. Ziyarette gerçekleştirilmesi planlanan Marmaris Semenderi tanıtım günü üzerinde konuşuldu.

Etkinlikte Marmaris semenderi konulu bir tiyatro gösterisi sahnelenirken, Marmaris semenderini tanıtmak ve korumak amaçlı eğitici oyunlar oynanacak. Ayrıca semender kurabiyesi yapımı yarışması gerçekleştirilecek. Tarihi ilerleyen günlerde belirlenecek etkinlik kamuoyuna duyurulacak.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.