Marmaris'te Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı

11 Ağustos’ta başlayacak Kurban Bayramı için Marmaris’te Günnücek mevki belediye mezbahasının yer aldığı saha satış yeri olarak belirlendi. Kurbanlıklar ise 7 Ağustos’ta gelecek


Marmaris’te Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. Marmaris Kaymakam Vekili, Ula Kaymakamı Baha Başçelik başkanlığında toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu kurban satış noktası ve kesim yerleri belirlendi. Komisyon kararına göre 7 Ağustos’ta başlanacak kurban satışı, 15 Ağustos’ta sona erecek. Bu tarihten önce ilçeye kurbanlık getirilmesi halinde cezai işlem uygulanacak. 

SATIŞ YERİ GÜNNÜCEK’TE

Günnücek mevki belediye mezbahasının yer aldığı saha satış yeri olarak belirlendi. Kurban kesimleri için ise Günnücek mevki belediye mezbahası ve İçmeler mezbahası kullanılacak. Kurban Hizmetleri Komisyonu kurban kesim ücretlerinin de büyükbaş için 350 TL, küçükbaş içinse 100 TL olduğunu açıkladı. Ayrıca belirlenen kurban kesim alanları dışında, izin verilmeyen alanlarda kurban kesenlere ya da çevreyi kirletecek şekilde her türlü atığını kontrolsüz olarak bırakanlara 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında idari yaptırım düzenleneceği de kaydedildi. 

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Vatandaşların huzur ve güven içinde, rahat bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıkları sürdürdüklerini söyleyen Marmaris Belediyesi yetkilileri, “Kurban Bayramı’nda halkımızın temiz ve rahat şekilde kurbanlarını kesmesini sağlamak için her türlü tedbiri aldık. Kurban Bayramı öncesinde devam edecek olan denetimler ve kurban kesimleri sonrası için aldığımız tedbirlerle vatandaşlarımızın Kurban Bayramı ibadetini sağlıklı, rahat ve hijyenik şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacağız” açıklamasını yaptı. 

Anahtar Kelimeler:
MarmarisKurban Bayramı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.