Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti kınama ihracat çin Türk Ekonomi Bankası tüpraş Prof. Dr. Nevzat Tarhan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel bugünün gündemi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Mehter Takımı ile Demokrasi Yürüyüşü

Ülkenin çoğu yerinde olduğu gibi vatandaş Bağcılar’da da demokrasi nöbetine devam ediyor. 

 Ebubekir Camii, Yıldıztepe, Çiftlik Demircan camileri önü, Kirazlı Metro İstasyonu, ve Çarsı Caddesi Tabya girişinde buluşan binlerce ilçe sakini ellerinde şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu döviz ve bayraklarla Meydan’a kadar mehter  takımı eşliğinde yürüdü.

Fetö Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki uzantısı tarafından düzenlenen darbe teşebbüsü sırasında şehit olan 246 kahraman Bağcılar’da anılırken, ruhlarına Fatiha okundu.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, 15 Temmuz’da yeni bir sayfa açıldığını belirtti. Tankın altında kalan bir kadın kahramanın can verdiğini, çocuğun ölüm tehlikesi atlattığını, nicelerinin de silahla vurularak şehit edildiğini anlattı. Kıyıklık, “Hangi görüşten olursa olsun tüm insanlarımız demokrasiye sahip çıkmıştır. 15 yıldır ABD’de besledikleri adam var. Onu üzerimize sürdüler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu huzur toplumunu ortadan kaldırmak istediler, ancak başaramadılar.” İfadelerini kullandı.

‘’Türk Milleti Dünyada Bir İlki Başardı’’

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, dünyada bir ilki Türk milletinin başardığına dikkat çekti. Askeri ihtilallere karşı topun, merminin ve tankın karşısında durarak destan yazıldığını vurgulayan Çağırıcı, “Dünya ülkemizin bu kahramanlığını konuşuyor. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla evinden çıkıp darbe yapmak isteyen meczuplara Osmanlı tokatı atmıştır. Tarih bu büyük destanı gelecek kuşaklara anlatacaktır.” dedi. Televizyon Programcısı Ömer Döngeloğlu da “Tantunici Dalyan Efendi tankın egzosuna gömleğini atarak hain askerleri dumana boğdu. Dışarı çıkmalarını sağladı. Herkes topyekün mücadele verdi. Birliğimizi kimse bozamayacak.” diye konuştu.
 
Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra binlerce Bağcılarlı katıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.