Öne Çıkanlar bitlis ukrayna İstanbulun sokak lezzetleri Duadır Miraç Filminin konusu atlasglobal milli savunma bakanlığı terörist ırak çin abd GYH Mali İşler Grup Başkanı Ferdağ Ildır

Melih Gökçek İstifa Etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ben istifa etmeyerek, partim için bir oy kaybına dahi yol açarsam bunun bir vebal olacağını düşünüyorum. Başarısız olduğumu düşündüğüm için değil, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil ya da herhangi bir başka kaygı nedeniyle değil sadece ve sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğan’ın talebini yerine getiriyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 23 Ekim’de Twitter üzerinden istifa edeceğini açıklamasının üzerine bugün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuştu. Gökçek konuşmasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 23 buçuk yıl boyunca yaptığı çalışmaları anlatarak başladı. Gökçek, yıllarını AK Parti’ye verdiğini belirterek, “AK Parti iktidarı önce kendi milletine sonra bütün mazlum ve İslam alemine umut olmuş bir harekettir. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu hareket milletimiz için sayısız fedakarlıklar yapmış ve yeni bir Türkiye’nin doğuşunu temin etmiştir” dedi.

“BENİM DAVAMDA EMİR DEMİRİ KESER”

Gökçek istifasına ilişkin şunları kaydetti:

“AK Partimizin merkez kararında yapılan değerlendirmeyle genel başkanım ve liderim Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Özellikle muhalif medya ve bazı milletvekilleri benim bu konuda yoğun bir tepki koyacağımı düşünüp, devamlı olarak olayı gördünüz Twitter’da olsun, medyada olsun kaşıdılar. Dikkat ederseniz en çok tweet atan Melih Gökçek, bir tek tweet atıp cevap bile vermedi. Peki, bu kadar sessiz kalışımın nedeni neydi? Kaç kez yedi düvele meydan okuyan Melih Gökçek’in sessizliğinin nedeni neydi? Ben bir dava ahlakından geliyorum benim davamda nefse uymak yoktur, benim davamda şahsi çıkarlar için davaya zarar vermek yoktur, benim davamda emir demiri keser, benim davamda liderin talimatına uymak gereklidir.

“ERDOĞAN'IN EMRİNE UYARAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAKIYORUM”

Ben istifa etmeyerek, partim için bir oy kaybına dahi yol açarsam bunun bir vebal olacağını düşünüyorum. Başarısız olduğumu düşündüğüm için değil, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil ya da herhangi bir başka kaygı nedeniyle değil sadece ve sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğan’ın talebini yerine getiriyorum.

Ben Melih Gökçek olarak vebal altına giremem, yarın vesile olduğum yanlışlığın hesabını Allah katında veremem diye korkarım. Onun için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak belediye başkanlığını bırakıyorum.

“SORUŞTURMALARDAN KORKTU DİYEREK DEDİKODULAR YAPMAYA DEVAM EDECEK”

Bazıları soruşturmalardan korktu diyerek büyük dedikodular yapmaya devam edecek. Ben 1994’ten sonra 8 yıl muhalefette belediye başkanlığı yaptım. 500 civarında soruşturma ve araştırma geçirdim. Soruşturmasız günümüz yok gibiydi. Rabbime hamdolsun hepsinden yüz akıyla çıktım, tek bir ceza almadım. 23 yıldır dokunulmazlığı olmayan bir kişi olarak halkımız karşısındayım, tek bir cezam yoktur. Aileme ve halkıma karşı alnım aktır.

“BENİM DURUŞUM HEP AYNI ÇİZGİDE OLMUŞTUR”

Benim hakkımda iftira niteliğinde haber yapanlara da seslenmek istiyorum. Ben bir dava adamıyım. Benim duruşum 28 Şubat’ta da,  Gazi Parkı eylemlerinde de, 17-25 Aralık’ta da, 15 Temmuz FETO ihanetinde de hep aynı çizgide olmuştur. Ankara halkı benim bu duruşuma ve bu hizmet aşkıma 5 dönemdir oy vermiştir. Dünkü duruşumun anlamı neyse, bugünkü istifamın anlamı da odur. Davamız için mücadele gerekiyorsa hazırız, fedakarlık da gerekiyorsa yine hazırız.

“ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDİYORUM”

Son sözlerim şunlar olacak. Davamıza olan sadakatimiz ve sevdamız tartışılamaz. Liderimize ve onun siyasetine zerre kadar zarar vermeyi mazlum insanlara, mazlum milletlere ve tüm İslam alemine verilecek zarar kabul ederim. Bu nedenle 23 buçuk senedir aralıksız sürdürdüğüm Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ediyorum.”

MELİH GÖKÇEK EŞİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Gökçek, konuşmasında Ankaralılara, mesai arkadaşlarına, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarına, AK Parti teşkilatlarına teşekkür ederken, “23 buçuk yıl boyunca kapı kapı dolaşıp, dar gelirli vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan ve ağız tadıyla bir haftalık bile tatil keyfi yaşatamadığım eşim Nevin Gökçek’e de teşekkür ediyor, huzurlarınızda bana hakkını helal etmesini istiyorum” diye konuştu.

“İNANIYORUM Kİ YERİME GELECEK BELEDİYE BAŞKANI BU PROJELERİ BİTİRECEKTİR”

Ankara’da şu anda devam eden ve seçimden önce bitirmeyi hedeflediği projelerde bahseden Gökçek, “Umut ediyorum ve inanıyorum ki yerime gelecek olan belediye başkanı arkadaşım seçimlere kadar bu projeleri bitirecektir. Bu konuda benden istenecek her türlü yardımı yapacağımı, mesai harcayacağımı halkımın önünde belirtmek ve söz vermek istiyorum” dedi.

Gökçek, son söz olarak bir duası olacağını söyledi ve konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Bizden görünüp bizden olmayan, görevleri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarının arasını açmak olan, içimizdeki fitnecilere imkan verme onları helak et yarabbi.

Ben Ankara’da doğdum, Ankara’da büyüdüm, Ankara’ya hizmet ettim, inşallah Allah izin verirse Ankara’da öleceğim. Ankara’yı ve Ankaralıyı çok seviyorum, çok güzelsin Ankara.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.