Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari Hadise gündem özeti terör çin abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

Ortadoğu'nun Köklü Gazetelerinden Kazan'a Övgü

Ortadoğu'nun köklü gazeteleri, yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye rol model olan Kazan Belediyesi'nin faaliyetlerini övdü.
 
Ankara’ya bağlı, Kazan Belediyesi'nin faaliyetleri, Suudi Arabistan’ın Eylaf gazetesinin ardından, bu kez de Katar’ın ve Orta Doğu’nun en çok okunan gazetelerinden Elşark tarafından haberleştirildi. Haberde, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün yaptığı çalışmalardan övgüyle bahserken, ilçeye kurulması planlanan savunma sanayi üssü ile askeri malzeme üreten tesisler de konu edildi.
 
Dünya İnsani Zirvesi için Türkiye’ye gelen Orta Doğu ülkelerinden gazeteciler, Kazan’ı ziyaret etmişti. Bunun üzerine, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’ın Eylaf gazetesine konu olan Kazan, son olarak Katar’ın Elşark gazetesinin sayfalarına taşındı.
 
Elşark: “Kazan Gezisi, Önce Yaptığımız Gezilerden Çok Farklıydı”

Elşark gazetesinde yer alan haberde, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve ilçe halkı tarafından oldukça sıcak karşılandıkları belirtildi. “Kazan gezisi, daha önce yaptığımız gezilerden çok farklıydı” ifadelerinin kullanıldığı haberde, Başkan Ertürk tarafından yabancı gazetecilerin Kazan’da yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirildiği belirtildi. Ulu Cami, Satı Kadın Müzesi ve yeni belediye hizmet binasında yapılan gezintiden bahsedilen haberde, geziye katılan yabancı gazetecilerin anısına oluşturulan hatıra ormanına değinildi. Haberde, Başkan Ertürk’ün, "Beni ziyaret etmek için olmasa bile, ağaçlarınızı sulamak için Ankara’yı ziyaret etmenizi isterim. Ağaçları  yetiştirmekten siz sorumlusunuz “ şeklindeki esprili ifadelerine yer verildi.
 
"Projeler Zamanla Yarışıyor"
 
Kazan’da ve Türkiye’de Ak Parti’nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana olumlu anlamda büyük bir değişimin geçirildiğinin altı çizilen haberde şu ifadelere yer verildi:

“İlçenizde işler yolunda. Kalkınma projeleri zamanla yarışıyor. Uygulanmakta olan projelerin ilerleyişini görebiliyorsunuz. Müslüman bir ülkenin bu değişimleri gerçekleştirebildiğini görmek sevindirici.”

Ayrıca haberde, Kazan’da yapılması planlanan Türkiye’nin en büyük projesi olacak olan Savunma Sanayi Üssü ve ilçede faaliyet gösteren askeri alanda üretim yapan tesislere de vurgu yapıldı. Haberde, Kazan’daki fabrika ve tesislerde üretilen uçaklar, insansız hava araçları, tanklar, silahlar ve askeri ekipmanlardan ayrıntılı olarak bahsedildi.
 
"Başarımızın Eseri"
 
Başkan Ertürk ise, Orta Doğu’nun köklü gazetelerinde Kazan’la ilgili çıkan haberlerin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Etürk, “Orta Doğu'nun köklü gazetelerinde Kazan’dan övgüyle bahsedilmesi başarımızın eseridir. Yaptığımız çalışmalar yalnızca Türkiye’den değil dünyanın her yerinden görülmektedir” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.