Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Şehit Ali Anar Anadolu Lisesinde Anlamlı Tören

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen ve başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar’ın eşi 6 çocuk annesi Nuray Anar yeni eğitim öğretim yılına ders başı yapan öğrencilere seslendi “Gençler size diyorum, öyle bir imanla, vatan sevgisiyle okuyun ki, o kadar kendinizi zorlayın ki böyle hainlere fırsat vermeyin. Benim size tek tavsiyem bu"dedi.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine engel olmak için 15 yaşındaki oğlu ile birlikte gittiği Akıncı Ana Jet Üssü’nde şehit düşen Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar’ın ismi 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen FETÖ’ye ait okula verildi. Anadolu Lisesi olarak faaliyet gösteren okulda İlköğretim haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Şehit Ali Anar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kent Konseyi Başkanı Gültekin Oğuz, Emniyet Müdürü Oğuzhan Yücel, şehidin yetim kalan 6 çocuğu ile birlikte eşi, anne ve babası ile şehidin köylüleri katıldı.

Tören öncesi 15 Temmuz ve tüm şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Okunan Kuran-ı Kerimin ardından öğrenciler sahneye çıktı. Çeşitli oratoryo gösterilerinin ardından 15 Temmuz darbe girişimini gecesi yaşananlar sinevizyondan gösterildi. Duygusal anların yaşandığı törence bir çok şehit yakını gözyaşlarına hakim olamadı.

Okula göz yaşları içinde gelen acılı anne Yurdagül Anar'ın feryadı yürekleri dağladı. Acılı anne Yurdagül Anar, Şehit oğlu Ali Anar için hazırlanan köşeye giderek "Alim, burda mısın, yiğidim, yavrum, canım" diyerek fenalaştı. Acılı anneyi yakınları uzaklaştırarak sakinleştirmeye çalıştı.



Şehidin eşi Nuray Anar ise vakur duruşuyla çıktığı kürsüde hain darbe girişimi gecesi yaşananları ve eşini anlattı. Eşi ve 6 çocuklarıyla çok mutlu bir aile olduklarının altını çizen acılı eş Nuray Anar, gençlere seslendi.  "Gençler size diyorum, öyle bir imanla, vatan sevgisiyle okuyun ki, o kadar kendinizi zorlayın ki böyle hainlere fırsat vermeyin. Benim size tek tavsiyem bu. Biz o kadar mutluyduk ki, şimdi 6 çocuğumuz yetim kaldı. Ben çocuklarımız için ayakta duruyorum. 15 yaşındaki oğlumu bu acıyla yatılı okula gönderdim. Okusun, vatana milletine hain olmasın diye. Yuvalar yıkılmasın, yavrular yetim kalmasın, biz size büyük bir ders olalım. Türkiye'yi kötü insanlara bırakmayın. Okula eşimin adının verilmesi gurur verici. Benim Alim kendini 15 Temmuz'da duyurdu. Burada yetişen öğrencilerinde Şehit Ali Anar Anadolu Lisesi olarak eşimin ismini duyurmalarını istiyorum"dedi.  Acılı eş Nuray Anar'ın kürsüde vakur duruşu yürekleri dağladı. Kürsü konuşması sırasında gözyaşlarına hâkim olan acılı eş konuşmasının ardından sahne arkasına geçerek gözyaşlarına boğuldu. Annenin gözyaşları çocukları gelince dindi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk şunları kaydetti;”Bir zamanlar milletin parasıyla yapılmış bu okulun fakat ne yazık ki bir terör örgütünün himayesindeki bu okulun artık bir vatan evladının ismiyle hizmet veriyor olması, 15 Temmuz’da tüm dünyaya göstermiş olduğumuz kahramanlık destanının gelecekte de unutulmaması için bir sembol olmuştur. Diğer şehit ailelerimizin şehitlerimizin isimlerinin de her zaman ve her yerde simgesel manada yaşatılması için tüm gayreti göstereceğiz. İnanıyoruz ki bu şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. “dedi.
 
Tören sonunda Kaymakam Aksakal ve Belediye Başkanı Ertürk tarafından 9 şehit yakınına teşekkür plaketi takdim edildi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.