Öne Çıkanlar AİLE terör Hakkari bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hadise milli savunma bakanlığı gündem özeti çin abd terörist

Türkeş: Kahraman Kazanlılar Hepinizle Gurur Duyduk

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve AK Parti milletvekili Jülide Sarıeroğlu darbe girişiminde 9 şehit, 92 gazi veren Kazan’ı ziyaret etti.
Türkeş, Sarıeroğlu ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile beraber demokrasi nöbeti tutan vatandaşa seslendi.

Türkeş, “Çok kıymetli hemşehrilerim, çok değerli aziz necip Türk milleti, kahraman Kazanlılar. Başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere sizlerin bu onurlu duruşunuz, bu şerefli davranışınız, hepimizi iftihar ettirdi, hepinizle gurur duyduk. Keşke daha güzel bir günde birlikte olsaydık, ama bugünde burada sizlerle olmak, sizin verdiğiniz bu yiğit mücadelenin ardından sizlere teşekkür etmek, sizlere hitap etmek sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

‘’Kazan Allah’ına Kurban’’

Konuşmasına ‘’Kahraman Kazan Allah’ına kurban’’ diyerek başlayan Sarıeroğlu ise şöyle devam etti: 

“Kazan’a çok defa geldim ama bugün başka bir heyecanla geldim. Kazan sınırlarına girdiğimiz zaman dizlerimizin titrediğini hissettik. 15 Temmuz gecesi vermiş olduğunuz inanç azim için minnet ve saygı ile eğilmek istiyorum. 15 Temmuz gecesi Kazan’ımız ayrı bir kahramanlık destanı yazdı. Eğer Kazan’da o mücadele yapılmasaydı, bugün 238 olan şehit sayımız belki de daha fazla olacaktı. Gazilerimiz daha fazla olacaktı. 16 Temmuz sabahı çok başka bir Türkiye’ye uyanma ihtimalimiz çok yüksekti. O yüzden sizin burada verdiğiniz mücadelede genciyle yaşlısıyla, engelli kardeşlerimizi gördük, büyüklerimizi gördük, çiftçilerimiz, ev kadınlarımız, Belediye Başkanı’mız yani tüm Kazan tek yürek oldu, kenetlendi ve darbecileri püskürttü. Bunun sayesinde tüm Ankara daha rahat bir nefes aldı, tüm Türkiye daha rahat bir nefes aldı. Kazan büyük bir aile olduğunu gösterdi. Başkanımıza özel olarak teşekkür etmek istiyorum, bir komutan edasıyla önce Esenboğa ardından Akıncı üssüne yönelerek burada büyük bir tehlikeyi önledi.”

Çanakkale ve Kuvayi Milliye Ruhunu Dirilttik

Başkan Ertürk de, “Kazanlılar olarak Çanakkale ve Kuvayi Milliye ruhlarını yüz yıl sonra yeniden Kazan’da dirilttik. Tarihe altın harflerle kazınan bir destan yazdık. Allah’a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti, bu hain girişimi Kazanlıların şahsında, milletin feraseti ve basireti sayesinde atlattı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Onların geride bıraktıkları yakınları artık bizlerin de ailesidir” diye konuştu.
Başkan Ertürk daha sonra Türkeş ve Sarıeroğlu’nu şehit aileleri ve gazilerle belediye binasında bir araya getirdi. Türkeş ve Sarıeroğlu burada yakından ilgilendikleri şehit ailelerine taziyelerini, gazilere ise acil şifa dileklerini iletti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.