Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

Üsküdar Belediyesi, Aşure Ayı’nın İlk Haftasında 50 Bin Kişiye Aşure Dağıtacak

İmza attığı projelerde sosyal belediyecilikte Türkiye çapında örnekle gösterilen dev adımlar atan Üsküdar Belediyesi, Muharrem ayı vesilesiyle aşevinde 41 çeşit malzemeyle dev kazanlarda yapılan aşureleri, 1 haftada 50 bin kişi ile paylaşacak. 250’şer kilo nohut, fasulye, buğday, şeker gibi temel malzemelerin yanı sıra, kilolarca kuru incir, kuru kayısı, kuru Üzüm, nar, tarçın, ceviz, fındık, kuş üzümü, kuru dut, Hindistan cevizi gibi 41 çeşit malzeme kullanılarak aşevinde yapılan kazanlar dolusu aşure, bu hafta boyunca tüm İstanbullulara ikram edilecek. Bugün (9 Eylül) tam 10 bin adet aşurenin dağıtımı tamamlanacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,Geleneksel değerlerimizin bir yansıması olan, bereketin sembolü Aşure ayı ile milli birlik ve beraberlik duygusunun toplumun her kesimine aşılamayı hedeflediklerini kaydetti.  

“Aşure ayının bereketiyle milli birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Mübarek Muharrem ayında evlerimize bereket getiren aşureleri tüm İstanbullularla paylaşarak, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin önemini yansıtmayı vazife edindik. Bu sayede milli değerlerimizin birleştirici gücünün pekiştirilmesine vesile olacağımıza inanıyoruz. İnşallah, daha nice Muharrem aylarının güzelliklerini milli birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Bu önemli ayda çocuklarımıza geleneksel değerlerimizi aşılamak için elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımız, bizim geleceğimiz. Bizden sonra onlar da bu mübarek ayın damaklarda lezzet bırakan geleneğini yarınlara taşıyacaklar. ” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.