Öne Çıkanlar Beşiktaş Avrupada Frene Bastı Beşiktaş şampiyonlar ligi porto maçı Gözcüler filmi fragmanı Gözcüler filmi ne zaman vizyona girecek 31 Mart yerel seçim sonuçları Otizmli Çocukların Eğitimlerinde Nelere Dikkat Edilmeli 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin sonuçlan Şubat 2024 Hizmet Üretici Fiyat Endeksi Gwendolyn Masin Macaristanın ünlü oda orkestrası Anima Musicæ Beşiktaş Stadyumu 2024MSÜ Sınav Sonuçları

Yenimahalle Belediyesi'nden Mobil Cenaze Hizmetleri Aracı

 Ankara Yenimahalle Belediyesi vatandaşlara, Mobil Cenaze Hizmetleri Aracı ile yeni bir cenaze hizmeti sunacak.

Yenimahalle Belediyesi Mobil Cenaze Hizmetleri Aracı ile yakını evde vefat eden vatandaşın ayağına gidecek.
Cenaze işlemleri için daha önce belediye binasına giden Yenimahalleliler, bu sayede belediye binasına gitmeden evlerinde tüm cenaze işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Cenaze İşlemlerini Hızlandıracak

Bir panelvan minibüs aracını cenaze hizmetleri için tahsis eden belediye, aracı adeta bir ofis olarak düzenledi. İçinde bilgisayar, yazıcı, internet, masa, sandalye ve dolap bulunan araç, doktor ve cenaze memuru ile birlikte cenazesi olan ailelerin ayağına giderek, işlemleri hızlandıracak.

‘’Cenaze Sahibinin Belediyeye Gelmesine Gerek Kalmıyor’’

Bu uygulama ile vatandaşların acı gününde yanında olarak, kolaylıkla işlemlerini halletmelerini amaçladıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar,  “Doktorumuz ve cenaze memurumuz, bu araçla cenazesi olan vatandaşın evine gidecek. Doktorumuzun merhumun ölüm nedenini belirlemesinden sonra, cenaze sahibinin belediyeye gelmesine gerek kalmayacak. Ölüm raporu ve yol izin belgesi araç içinde düzenlenerek cenaze sahiplerine verilecek” ifadelerini kullandı.

“Talebe Göre Cenaze İstenilen Şehre Götürülecek”

Talebe göre cenaze aracının cenazeyi istenen şehre götürdüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Yaşar, “Cenaze aracı ile cenazeyi gideceği şehre de götürüyoruz. Maddi durumu yetersiz olan ailelere otobüs de tahsis ediyoruz. Ya da cenazeyi uzak illere götürmek isteyen vatandaşlarımıza uçak hizmetimiz de var. Aynı zamanda cenaze yakınına ücretsiz olarak cenaze levazımatı ve kefen  de veriliyor. Vatandaşlarımız bu hizmetten haftada 7 gün, 24 saat 444 93 64 numaralı telefonu arayarak yararlanabilecek” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.