Öne Çıkanlar bitlis atlasglobal ırak ukrayna çin abd en düşük kurban fiyatı Acıbadem Altunizade Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Şişman Mart 2024 Hizmet Üretici Fiyat endeksi 2024 yılı I. Çeyrek Turizm Geliri 26 Nisan 2024 Cuma Gündem Özeti 3 Nisan 2024 Çarşamba Gündem Özeti

Yenimahalle Belediyesi’nden Atık Pil Toplama Yarışması

Vatandaş elinde biriktirdiği atık pilleri ne yapacağını bilemiyor. Devlet atık pillerin değerlendirilmesi konusunda yeterli bir proje ortaya koyamadı. Bazı market ve eczanelerin atkı pil toplama kampanyaları piyasaya dönük reklamdan öteye geçemiyor. Yenimahalle’de çevre bilincini yükseltmek ve geri dönüşüme katkıda bulunmaya teşvik amaçlı başlatılan “Atık Pil Toplama Yarışması” ise sonuçlandı, yarışmada en çok pil toplayanlar ödüllendirildi.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Yenimahalle’de çevre bilincini yükseltmek ve geri dönüşüme katkıda bulunmaya teşvik amaçlı başlatılan “Atık Pil Toplama Yarışması'” sonuçlandı.

Yenimahalle Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle düzenlenen yarışmada en çok pil toplayanlar ödüllendirildi. Altı ay süren projeyle toplamda 2 bin 690 kilo atık pil toplanırken, yarışmanın birincisi 915 kilo atık pil toplayan Öğretmen Kubilay Ortaokulu oldu. Dev satranç takımı ödülünü okul yönetimine teslim eden yetkililer, duyarlılıklarından dolayı okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür etti.

Atık Pillerdeki Tehlike

Açıklamada, pillerin cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretildikleri için bu pillerin gelişigüzel çöplere atılmasının doğrudan veya dolaylı olarak doğaya verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler yarattığı belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.