Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Saygın Grubu Yeni Yatırımlarla Sektöre Dönüş Yapıyor

Bosch, Mitsubishi Electric, Buderus gibi markaların ana bayiliğini yapan Saygın Grubu, 2018 yılında çekildiği inşaat sektörüne yeni projelerle dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Yönetim kurulu Başkanlığını Güven Saygın’ın yaptığı Saygın Grubu, 2018 krizinde inşaat sektöründeki daralmalar ve belirsizlikler nedeniyle sektörden çıkma kararı alarak, bu alandaki yatırımlarını askıya almıştı. Bu zaman zarfını yeniden yapılanmaya ve mevcut yatırımlarını sindirmeye ayıran grup aynı zamanda kendisine ait arsada, Marmaris’te lüks otel projesi geliştiren grup, koronavirüs salgını öncesinde bu işletmenin satışını gerçekleştirerek krizi fırsata çevirdi.

Üç Yeni Şirketi Bünyesine Katacak

Sektöre dönüş sinyalleri veren şirketin bu süreçte 3 yeni şirketi de bünyesine katması bekleniyor. Teknolojik tesisat malzemeleri tedarikçiliği alanında faaliyet gösteren bu şirketlerin satın alınması konusunda son aşamaya gelindiği bilgisi gelirken, bu hareket ile kendilerini alan içerisinde daha sağlam bir konuma taşımak isteyen Saygın Grubu, böylece faaliyet kapsamını da genişletmiş olacak. Böylece sektörde büyük oynamayı hedefleyen şirket, bu amacına bir adım daha yakınlaşacak.

E-5 Üzerinde Yeni Proje Yapılacak

İnşaat alanına yeniden dahil olan Saygın Grubu, Marmaris’te yaptığı otel sonrasında yeni projelerini de paylaştı. Gruba ait Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde Edirne E5 karayolu üzerinde, Tekirdağ yolu bağlantı kavşağında yer alan toplamda 25.000 m2 olan arazi üzerine akaryakıt istasyonu ve cadde dükkânları projesi, ruhsatlandırma aşamasına geldi. Yine Grubun Büyükçekmece Çakmaklı da bulunan daha önce lojistik merkezi olarak kullanılan binasının hemen yanındaki diğer arsası da depolama alanı projesi için ruhsatlandı. Bunun yanı sıra Saygın Grubu’nun İstanbul’un Büyükçekmece ve Arnavutköy İlçelerinde toplu konut ve ticaret merkezi geliştirmeye uygun farklı m2’lerde olan arsa stokuna da proje geliştireceği gelen haberler arasında yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.