Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suriye palandöken atatürk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer İdlib şehit Visca türkiye

ABD Medyası: Türkiye’nin İdlib Harekatı İçin Geri Sayım Başladı

ABD medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyon’daki açıklamalarına dikkat çekerek, “Türkiye’nin İdlib operasyonu için geri sayım başladı” dedi.

Amerika’nın Sesi (VOA) “Önce ÖSO sonra Türkiye İdlib için harekata hazır” başlıklı haberinde, “Türkiye’nin İdlib’e yönelik operasyon başlatması için geri sayımın başlamış olduğu kesinlik kazandı” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Afyon toplantısında Türkiye sınırındaki hareketliliğin varlığını açıklarken, “Harekatı ÖSO yürütüyor, henüz askerimiz orada değil” dediğine işaret eden VOA,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fırat Kalkanı Harekatı’yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib’in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz” ifadelerine de yer verdi. 

VOA, 15 Eylül’deki Astana Toplantısı’ndan beri Türkiye’nin İdlib operasyonuna hazırlandığını belirttiği haberde, “Aslında İdlib’de son yirmi gündür ciddi hareketlilik yaşanıyordu. Bölgede bulunan cihatçı gruplar arasında müzakereler sürüyordu” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.