Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina astım burgan bank

AB’li Üreticiler Çin’e 391 Bin Otomobil İhraç Etti

Avrupa Otomobil Üreticileri Örgütü’nün (ACEA) açıkladığı bilançodan alınmış bilgilere göre, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Çin’e 2022 yılında toplam değeri 24,2 milyar avro tutan 391 bin 586 adet otomobil ihraç etti. Bu rakamın yüzde 4,4 kadarına tekabül eden 17 bin 345 tanesi elektrikli pille çalışan otomobiller oluşturuyor. Aynı yıl, Çin’de üretilen ve toplam tutarı 9,3 milyar avro olan 500 bin 6 adet araç ise Çin’den AB'ye ihraç edildi. Bunların da yüzde 62,7 kadarına tekabül eden 313 bin 723 tanesi elektrikli araçtı.



Çin markalarının 2020 yılında AB içindeki pazar payı yüzde 0,1 iken, bu rakam 2022 yılında yüzde 1,3’e çıktı. Çin, günümüz itibarıyla, AB otomobil ihracatçıları için, birinci sıradaki Birleşik Krallık’tan ve ikinci sıradaki Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra üçüncü pazar olarak dikkat çekiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.